Til toppen

\ loading=

Brisk skal hjelpe enda flere med nytt jobbsenter

Da Brisk åpnet sitt nye jobbsenter i onsdag, var det med snorklipping, kake og egen diskjockey. Senteret skal bli et viktig sted for mennesker som trenger veiledning i møte med arbeidslivet.

Kake til alle da jobbsenteret til Brisk hadde offisiell åpning onsdag.

-Vi tjuvstarta litt allerede i april, men nå er jobbsenteret vårt endelig offisielt åpnet, sier avdelingsleder Kristin Wiig Sandnes i Brisk.

Barrierebryter

Hun og fagsjef Heming Sand sto for snorklippingen da de åpnet senteret som er lokalisert i andre etasje hos Brisk på Moa.

Innenfor sto det kake, sprudlevann og kaffe til alle og i bakgrunnen sørget DJ Vicky for skikkelig godstemning.

På det nye senteret skal mange få god hjelp til å komme ut i arbeidslivet.

-Det er mange som sliter med barrierer. De som ansetter folk gjerne vil møte jobbsøkeren ansikt til ansikt, og det hjelper vi til med her. Det kan være en barriere og vanskelig for mange som kanskje først og fremst er vant med sosialisering på skjerm, sier hun. -I slike situasjoner kan det oppstå flere utfordringer for mange. For hvordan fører man en samtale, eller hilser på?
– Det mange fikser i møte med en arbeidsgiver, kan være fremmed for andre, spesielt ungdom. De som ansetter er jo i tillegg litt eldre og mer vant til slike møter, forteller Kristin som opplyser om at det heldigvis er god hjelp å få.

 

 

Fagsjef Heming Sand og avdelingsleder Kristin Wiig Sandnes har 22 arbeids- og inkluderingskonsulenter klar til å gi hjelp i små og store innholdsrike rom.

Ulike behov

Senteret har 22 arbeids- og inkluderingskonsulenter som står klar til å gi hjelp de har plass til 150 deltagere på jobbsenteret som får tilgang på både utstyr og individuell oppfølgning.

-Folk er ulike og har  forskjellige behov. Noen kommer og er her hele dagen. Da søker de aktivt på jobber, eller lærer mer om akkurat det. Andre er innom en kort tid, noen jobber selvstendig, noen er med i gruppeundervisning, eller har samtaler med pedagog, forteller hun.

Og det er et godt utstyrt jobbsenter som nå står klar for alle som trenger det.

Brisk sitt nye jobbsenter er en inkluderende plass der en kan senke skuldrene. Å ha med Dj Vicky på åpningen, med svingende rytmer illustrerer godt akkurat det.

En sosial arena

De ansatte er opptatt av at terskelen for å komme hit skal være lav, og de har derfor stort fokus på arenaen som sosial møteplass. men også rom for å konsentrere seg om en trenger det.

-Her kan man velge. Sitte i fred og ro, bruke møterommene, koble av på avslappingsrommene. Vi har også fem PC-rom vi kan kjøre skjermundervisning for grupper.

En arbeidsplass er også en sosial arena, noe Brisk og jobbsenteret ser på som viktig.
For enten en tar med matpakke eller handler i kantina så spiser en maten der, sammen med andre.

-Hverdagspraten er utrolig viktig. Det oppstår magi mellom mennesker når en møtes. Man hjelper hverandre, finner ut av ting og lærer nytt. Mye handler nemlig om sosiale utfordringer og angst for å møte andre, forteller hun.

Heming og Kristin vet at også eldre jobbsøkere trenger senteret, og de har gjerne andre utfordringer.

-De møter ofte en digital utfordring. Det samme gjelder også mange som er nye i Norge, legger hun til.

Brisk har i alt 120 ansatte, fordelt på blant annet reklameavdeling, barnehage og  landets største bakeri for glutenfrie produkter. Bare i år har de sørget for at over hundre mennesker har kommet seg ut i arbeidslivet.

Nå står de altså med åpne armer i et flunkende nytt og godt utstyrt jobbsenter, klare for å hjelpe enda flere!

 

Også store rom behøves når en skal ha grupper inne til foredrag og undervisning.