Blomstrer videre i LøvenvoldgataEtter litt mer enn seks år med to avdelinger i sentrum, flytter Blomster Gården all sin virksomhet til Løvenvoldgata. Bransjeendringer og behovet for å produsere alt på en plass gjør at de flytter ut av Kremmergaarden. 

Daglig leder for Blomster Gården Elisabeth Heiervang Eikrem .

-Det har egentlig fungert veldig godt med to så ulike butikker, men stadig økende etterspørsel og levering til andre typer produksjoner som både eventer og reiseliv, gjør at vi har vært tvunget til å tenke litt annerledes, sier innehaver Elisabeth Heiervang Eikrem. 

Mer effektivt

-Vi har som alle andre bransjer økt krav til levering. Ved å samle både ansatte og all produksjon til ett sted vil vi kunne jobbe mer effektivt og kanskje også ha tid til å finne på egne og nye ting, sier hun og flytter krukker fra en hylle til en annen. Nå er det nemlig høsten som gjør seg gjeldende, og varene må jo vise godt igjen. 

-Vi har et helt unikt lokale her i Løvenvoldgata med stor plass, noe som gjør at vi kan tillate oss å ha godt utvalg i både blomster, lykter og krukker. Det hører med. I tillegg til å ha plass til å produsere opp alle bestillinger så ser vi kundene godt og kundene ser oss. Vi opplever at mange synes det er kjekt å kunne følge med når vi arbeider, forklarer hun og henter frem dekorasjoner som skal videre til både bryllup og begravelse. 

-Vi får jobbe tett på mennesker både i glede og sorg. Livet. Vi får det noen ganger svært tett på her, smiler hun. 

 

 

Blomster Gården samler all sin produksjon og virksomhet i Løvenvoldgata.

Bransjeendringer

I likhet med andre faghandlere opplever også blomsterbransjen at ting er i endring. 

-Det vil det alltid være, og det er vår jobb å snu oss. Når veldig mange andre typer butikker også selger blomster, så må vi skape nye arenaer og produkter, forteller Elisabeth som i samme øyeblikk mottar ei helt spesiell bestilling til en av de flotte yachtene som er på vei til Ålesund havn. 

-Dette er jo typer ordrer vi sjeldent fikk før, men som  er stadig økende i dag. Mye arbeid, men veldig gøy. Men det fortsatt sånn at om folk ønsker å ha fagfolk til de spesielle anledningene så er det viktig at de også husker oss når de handler sin ukentlige blomst, sier hun med et glimt av alvor i øyet.