Ber publikum og utelivsaktører om å ta ansvar13. oktober ble reglene for tidlig skjenkestopp ved utestedene opphevet. Det betyr at det nå er ordinære skjenkeregler som gjelder. Men økende smittetrend flere steder i landet, gjør at kommuneoverlege i Ålesund Olav Mestad ber publikum og utesteder om å ta ansvar. Les mer:

Ålesund kommune åpner for ordinære skjenketider igjen, men ber publikum, utesteder å restauranter om å ta ansvar. En meters regel og registrering av gjester gjelder fortsatt.

-Det er viktig at alle tenker seg nøye om når de går ut. Det er viktig at de som besøker utestedene lar seg registrere. Du som gjest bør også bevege deg minst mulig rundt i lokalene og være påpasselig med å overholde en meters regelen. Samtidig må alle som har symptom på luftveisinfeksjon holde seg hjemme. Det gjelder både publikum og ansatte ved utestedene, sier han.

Om ikke reglene overholdes blir det utestedene eller restaurantene som rammes, og politiet vil denne helgen følge nøye med på hvordan ansvaret forvaltes nå i helgen.

-Vår oppfordring er at folk kutter den hardeste festingen og lytter til personellet samt vektere når de minner om smittrevernsrådene. Vår erfaring er at hver enkelt tar best i mot råd når de er moderate i alkoholinntaket, sier Oddbjørn Solheim som er politistasjonssjef i Ålesund.