Julemarked med vri-Vi er dessverre fortsatt i en situasjon der også vi som arrangører må være med å ta et overordnet ansvar, sier Trine Klemetsen som forteller at årets julemarked derfor blir annerledes enn man er vant til.

Det store julemarkedet i Ålesund har vært fast tradisjon i 12 år med underholdning, stander og julekos fra ende til annen. I år blir det annerledes.

Dette skulle bli 12. året på rad der Korsatunellen skulle fylles til randen av alt man kan tenke seg av julemat, håndverk, julekos og underholdning. Sånn blir det ikke, men arrangørene tar grep for å sikre at publikum får sikret den gode julematen.

-I år skalerer vi ned og gjør julemarkedet i sentrum om til et rent matmarked. Vi prioriterer med det plass til de lokale matprodusentene som lever av å lage kvalitetsvarer. Vi vet at førjulstiden er svært viktig for å få solgt unna produktene, og med allerede begrenset plass blir vi derfor nødt å prioritere, sier Klemetsen som sier at dette fortsatt er skjørt.

Viktig for sentrum

- Dette arrangementet har blitt en viktig tradisjon i byen vår, og for oss er det viktig å ha en langsiktig tanke med alt det vi gjør. Dette handler om å holde hjulene i gang så godt som det bare lar seg gjøre, selv om det er svært skjørt, for oss arrangører, sier hun og forklarer.

(Fortsetter under)

-Om det blir marked eller ikke, vet man egentlig ikke før samme uken, da vi er helt avhengige av tillatelse fra kommuneoverlegen, noe som igjen henger sammen med den totale smittesituasjonen i vårt område. Men vi går på med fatt mot og håper selvfølgelig at dette lar seg gjøre. Vi har foreløpig hatt svært god erfaring med de lokale matmarkedene for Den Norske Matfestivalen denne høsten og med det også fått innarbeidet gode rutiner på hvordan vi avvikler selve markedet. Så om ting holder seg stabilt er vi også klare med Bypatriotens julemarked, sier hun.

Årets datoer er satt til 12. og 13. desember og de fortsetter med enveiskjørt tunell med inngang fra 7/Eleven i Keiser W. gate.

-Det gjør vi for å få best mulig flyt, der publikum kan handle effektivt, uten å oppholde seg unødig inne i tunellen. Det er rart å ikke skulle be folk komme inn i juletunellen for å treffe kjentfolk, kose seg med gløgg, lage ønskeliste til julenissen og kjøpe katta i sekken, men sånn blir det i år, sier Klemetsen som håper folk vil trekke til sentrum denne helgen.

-Nå handler det om å ta godt vare på hverandre og gjøre det beste ut av det. Julen kommer den, og i stedet for å stresse og bidra til kø og kaos, kan i år kanskje være året der vi  tar oss tid til å heller kjenne på den gode førjulsstemningen. Den som vi alle egentlig drømmer om, sier hun med oppfordring om å heller ta ei runde i byen og komme tilbake dersom der er kø til markedet.

-Produsentene har med godt med varer og vi har åpent lenge, så der er ingen grunn til å «dytte på». Vi ber også om at de som skulle ha forkjølelsesymtomer om å bli hjemme og heller sende med noen ei handleliste. Er det ei tid der vi virkelig er kjent for å hjelpe hverandre, så er det jo i julen, sier hun.

Påmelding:

Ønsker du å være med send gjerne søknad til post@bypatrioten.com  (Det er allerede snart fulltegnet, men det jobbes fortsatt med å sette sammen det riktige utvalget)