Arrangerer padlekurs for ungdom- Her lærer man alt man trenger for å bli trygg på vannet, sier Sunnmøre friluftsråd. I august inviterer de til introduksjonkurs i padling for ungdom mellom 14-17 år.

Ungdommen får mange nyttige og morsomme opplevelser på padlekurs. (Foto: Christer Lundberg Nes/Sunnmøre Friluftsråd)

Trygg padling
De siste tre årene har Sunnmøre Friluftsråd arrangert padlefestival for ungdom i alderen 14 og 17 år. I år er ingen unntak. Arrangementet blir gjennomført som introduksjonskurs på fem ulike steder, skriver Sunnmøre Friluftsråd i en pressemelding.

– På introduksjonskursene vil man lære seg alt man trenger for å føle seg trygg på vannet, og ikke minst er det veldig gøy, sier Sara Magnadottir og Åshild Skallebø som er instruktører på kursene. (Saken fortsetter).

Kursene varer i tre timer. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset skal motivere for videre opplæring i padling.

Padlekursene blir gjennomført 8.–12. august og blir arrangert på Stafsethneset ved Vegsund, Murvika i Skodje i Ålesund kommune. I tillegg blir det kurs i Flatvågen/Kråkneset i Vestnes, Rotevatnet/Årneset i Volda og Snipsøyrvatnet i Hareid.

Padling er en pupulær hobby. Nå kan ungdom lære seg å bli tryggere i vannet. (Foto: Johannes Madsen/Sunnmøre Friluftsråd)

Padleglede
De to instruktørene har utdanning fra friluftsliv og naturguiding ved Høgskulen i Volda, og er aktivitetsledere i havkajakk. Begge er over gjennomsnittet glade i naturen og alt gøy en kan finne på i den. 

– Vi har med oss en henger fylt med kajakker, vester og årer, så det eneste man trenger er å låne seg en våt- eller tørrdrakt. Enten du har padlet før eller ikke, så ønsker vi alle ungdommer i aldersgruppen hjertelig velkommen på kurs med oss, sier Åshild og Sara.

Det er er begrenset med plasser på kursene, og de fylles fort opp. Friluftsrådet oppfordrer derfor interesserte til å melde seg på så snart som mulig. Kurset koster 100 kroner som dekker kostnad til våtkort fra Norges Padleforbund.

Mer informasjon og påmeldingsskjema finner man på www.friluftsraadet.no

Padleglede i vannskorpa. (Foto: Christer Lundberg Nes/Sunnmøre Friluftsråd

Trygg i vannet. Padlekurset byr på moro og nye utfordringer. (Foto: Johannes Madsen/Sunnmøre Friluftsråd)