Elektrisk stemning hos Motor Forum(Annonsørinnhold): Nå skal det skje, og i rekordfart. Nye Renault Megane E-tech, bilen også Bypatrioten nå skal bruke i tjeneste er snart klar for levering. Og hos Motor Forum er gleden bortimot elektrisk.

Bjørn Vågnes hos Motor Forum gleder seg til å starte utleveringen av Renault Megane E-tech til uka.

- Ja, nå gleder vi oss. For allerede neste uke står flere biler klar for levering på gulvet her, sier merkeansvarlig for Renault, Bjørn Vågnes hos Motor Forum i Fremmerholen.

Ventetiden på en ny elbil i dag kan være på over et år, men hos Motor Forum og for Renault har denne ventetiden kommet ned i rundt tre måneder. Dette er det få bilmerker som kan vise til.

- Vi har i skrivende stund 40 biler for levering. Flere av dem står klar på kaia i Drammen, og er snart på vei opp hit. Blant annet til Bypatrioten, som vi gleder oss til å se bruke Renault Megane E-tech når de skal fremme byen vår, sier han.

Gleden er gjensidig, skal vi tro Trine Klemetsen, gründer av Bypatrioten.

- Vi gleder oss over dette samarbeidet for en grønnere by. For oss er det viktig å være en synlig del av endringene og som skjer på mange fronter nå. Bilene blir en naturlig del av oss som ikke bare er tilstede i bybildet, men også i hele regionen. Med god rekkevidde, blir det nok også enda flere kortreiste opplevelser på oss fremover. Og det skal selvfølgelig til slutt komme våre følgere til gode, sier hun.

Vi snakker her altså om en 100 prosent elektrisk drevet bil med lang rekkevidde, som lades hurtig og som har et nydelig design.

Kjapp i reaksjonen er den også. For på 7,4 sekunder fyker den opp i 100 kilometer i timen. Noe Bypatrioten ikke akter å teste ut i sentrale bygater. Men kjapp er den.

«Diamanten», Renaults velkjente logo er "pussa opp" og preger fronten til nye Megane, i tillegg til tøffe detaljer.

- Dette er en ny æra for Renault, og det ligger en helt ny filosofi bak for det gamle og ærverdige franske bilmerket som er over 120 år gammelt.

”Diamanten”, selve logoen, er redesignet. Bilene er forseggjort og framstår som mer solide enn tidligere, forteller Bjørn Vågnes.

- Teknologien er ny. Blant annet er ikke batteriet mer enn 11 centimeter høyt, og er plassert i bunnen av bilen. Det gjør den til en fantastisk bil med herlige kjøreegenskaper, sier han.

Når Motor Forum nå får inn de nye bilene er det et kjøretøy som har uante muligheter når det kommer til førerassistanse.

Når du kjører fra A til B på en lengre tur, så gir bilen beskjed om hvor det er anbefalt å lade.

- Og det går raskt. Skal du til Oslo så er det jo ikke mer enn en kaffe og et smørbrød på Dombås før bilen er klar for videre ferd, sier han.

- Mange som vurderer elbil holdes igjen av tanken på dyre batterier som må skiftes ut. Er det en reell bekymring?

Bort med "rekkeviddeangsten". Renault Megane E-tech gir deg god hjelp på veien. Også til å beregne når du må lade batteriene på lengre turer.

- Nei, dette er det liten grunn til å frykte. På Renault ZOE, som er av de eldste elbilene på markedet, var ingen batterier redusert til under 70 prosent etter ti år. Og vi kjører åtte års batterigaranti. En annen ting er at batteriet er en del av bilen, så hvis bilen og batteriet får skade ved uhell så dekkes det av forsikringen. Heldigvis ser vi en dalende skepsis til akkurat dette, sier han.

Renault Megane E-tech framstår som en lekker bil med god sittekomfort og svært oversiktlige instrumenter. Og den er miljøvennlig også ut over det å være elektrisk.

- Dette er en bil som er produsert med mange resirkulerte deler, og hele bilen kan resirkuleres.

Megane kommer i tre varianter der rekkevidden er opp til 458 kilometer. Når du lader bilen tar det kun 30 minutter å lade til nye 300 kilometer med kjøring.

Bilen kan trekke tilhenger på 900 kilo, og ha taklast på 80 kilo.

I 2023 kommer ”storebror” Scenic, som blir en stasjonsvogn og flerbruksbil.

- Nå håper og tror vi at både Bypatrioten og alle andre kunder som får sin Renault Megane E-tech om få dager vil bli fornøyd med bilen, sier Bjørn Vågnes.

Stor og oversiktlig skjerm i midtkonsollen.

Tøff detalj i fronten til Renault Megane E-tech .

Sentralt plassert styring i speilkonsollen til Renault Megane E-tech. Deriblant SOS-knapp.

Det dype bagasjerommet i Renault Megane E-tech gir god plass til flere kofferter.

Renault Megane E-tech er en bil med gode kjøreegenskaper og god komfort.

Knapper og styring av kommandoer er sentralt plassert i Renault Megane E-tech. GPS-kart kan plasseres både sentralt i midten, eller rett foran fører.