Til toppen

– Alle fortjener en julekonsert

- Det er viktig for oss at alle som vil, kan få oppleve en julekonsert, sier Lise Ødegård. Helgen før jul inviterer hun og 15 andre lokale musikere til "Hjem til jul" i Ålesund kirke.

Anna Bjånes (t.v.) synger åpningssangen på “Hjem til jul”-konsertene. Her får hun en god klem fra Kirkens Bymisjons Eva Bråland Sætre etter fjorårets konsert. (Foto: Anne Marthe Vestre Berge)

I fjor samlet Hjem til jul-konserten ikke bare ett, men to fulle hus i Ålesund kirke. Tradisjonen tro gjentas konsertene også i år. Fredag 15. og lørdag 16. desember åpnes dørene til en julekonsert med fin tradisjonell julemusikk, allsang og dyktige lokale musikere, skriver arrangørene i en pressemelding.

– Vi er overveldet over responsen vi fikk i fjor. Det er tydelig at mange setter pris på å få en koselig musikalsk opplevelse like opp i julen, sier initiativtaker Hallvard Fremstad.

Som en motvekt til konserter med “rikskjendiser” på juleturné, satser Hjem til jul på lokale krefter, der alle medvirkende har tilknytning til Ålesund.

– Det er viktig for oss at alle som vil, kan få oppleve en julekonsert. En familie må ofte ut med tusenvis av kroner når kjente artister legger ut på juleturné. Det er ikke alle som har råd til det, spesielt ikke i disse dyrtider. Alle fortjener en julekonsert, og takket være lokale sponsorer kan vi tilby en fullverdig og fin julekonsert til en overkommelig pris, sier en annen av arrangørene, Lise Ødegård.

Tradisjon

Billetten koster 100 kroner og overskuddet fra konsertene går til Kirkens Bymisjon sitt arbeid for inkludering og felleskap for Ålesunds innbyggere. Bymisjonen får tildelt fribilletter som de kan gi videre til de som har aller mest bruk for det.

Det er femte året på rad Hjem til jul-konsertene arrangeres, fjoråret var første gang de ble spilt i Ålesund kirke. Alt tyder på at folk vil strømme til Ålesund kirke også denne julen.

– Skal vi dømme etter forhåndssalget, blir det ganske så sikkert fulle hus også i år. Vi har allerede solgt ut halvparten av billettene selv om det er en god måned igjen til konsertene, sier Fremstad.

Lise Ødegård er en av ildsjelene bak Hjem til jul-konsertene i Ålesund.

Hjem til jul-troppen består av 16 medvirkende:
Hallvard Fremstad, musikalsk ansvarlig/piano/arrangør og vokalistene Vilde Ødegård Pettersen, Lise Ødegård, Anna Bjånes, Pål Bakke (vokal/programleder), Kristine Wold Lamborg, Richard von Løwensprung, Ragnhild Skjong, vokalgruppa Gutta Boyz (Harald Volstad, Morten Oksavik, Roar Mele og Terje Vågnes) og Ålesundsnissen. Musikere: Stefan Olsen (gitar), Bjørn Helge Lervåg (bass), Galyna Bondarenko (fiolin) og Oddgeir Nossen (kirkeorgel).

 

Ålesund kirke var fylt til randens under fjorårets Hjem til jul.
Ålesund kirke var fylt til randens under fjorårets Hjem til jul.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!