Til toppen

\ loading=

Lager førjulskos med gratis juletog i sentrum

Se opp for herlige førjulsopplevelser med ekstra kos i sentrum i år. For når Bypatrioten og Sparebank 1 Nordmøre slår hodene sammen så blir det både gratis juletog og overraskelser til små som store.

Bak f.v: Albert Kåre Solibakke, Sverre Sandvik Grytten, Gunnar Aas, Arne Nordal, Sigrid Styve, Thomas Heggem, Elisabeth Brox Ylving.

-Dette gleder vi oss virkelig til, forteller Arne Nordal som er banksjef for personmarkedet i Sparebank 1 Nordmøre. Han har tatt med seg store deler av teamet som til daglig holder til i Korsegata ut på befaring.

De leter nemlig etter Bytoget. Det blå toget som vanligvis frakter ivrige cruiseturister rundt om i Ålesund er nemlig ferdig for sesongen og står nå trygt plassert i «garasjen» på Liaaen der det vanligvis overvintrer.

Men i år skal det hentes ut på et helt spesielt oppdrag. I desember.

-Vi har jobbet med ideen ei god stund, og det handler om muligheten for å skape enda flere gode opplevelser som er tilgjengelig for absolutt alle, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som jublet da hun fikk nyheten om at banken ville være med som sponsor og som dermed gir byens innbyggere muligheten til å kose seg litt ekstra i førjulstiden.

-Det er jo med prosjekter som dette vi får til å skape en inkluderende by. En som har tilbud for alle, uansett. Hvor viktig er ikke det, og kanskje helt spesielt inn mot julen, sier hun om aktiviteten med gratis bytog.

– Dette skal bli trivelig å være med på, sier Leiv-Erik Bondevik som skal være sjåfør på juletoget. Heldige oss som har en by fylt med gode krefter!

Gleder seg til oppdraget

Juletoget det skal nemlig kjøre runder på runder i sentrum og bak rattet som sjåfør stiller Leiv-Erik Bondevik.

-Dette var en veldig god ide som jeg håper vil glede mange. Også er det en fin aktivitet der både voksne og barn kan oppleve noe sammen. Det er jo mange som har et forhold til toget, og som har sett det rulle rundt i bygatene, men det er kanskje ikke så mange av de lokale som har sittet på. Nå kan de bare glede seg, sier han og finner frem nisseluen. For det er klart han stiller som julenisse.

Værforbehold

Det eneste som kan stoppe planen er om det skulle snø i bøtter og spann, eller at vi får stålis, men sånn er det å planlegge noe som helst utendørs på Sunnmøre.

-Skulle det skje, så gleder vi oss heller over snøen og tar med akebrettet til byparken, sier Klemetsen som også er i full sving med å planlegge årets julemarked 9. og 10. desember i Korsatunellen.

– Vi har 10- års jubileum i år og prosjekter som dette, gir energi til å fortsette. Vi har helt siden oppstarten snakket om og jobbet for å skape gode opplevelser som er gratis og åpne for alle, og vi er svært takknemlige for å ha et næringsliv som ser verdien av å være med på prosjekter som tar vare på alle, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten.

Julemarked i Korsatunellen

– Årets marked er straks fullsatt med lokale utstillere, god mat og underholdning, så det at vi fikk til toget også, er jo bare toppen av julemagi, sier hun og ser takknemlig på banksjefen som legger til at også de er i sving med planleggingen til markedet der de skal ha stand.

-Det handler om å favne om de gode initiativene som finnes, og være med på å skape enda mer. Vi gleder oss til å ta med både gløgg og godt humør bort til julemarkedet for å treffe både kjente og ukjente. Vi håper det blir godt med besøk, og ikke minst at mange også får glede av juletoget som skal rulle og gå i sentrum, sier Nordal som sier at dette skaper engasjement også internt.

-Vi er veldig glade for å være med på dette. Nå er det ikke lenge til og det skal både pakkes snopeposer og forberedes til stand, så dette skaper god stemning også for oss, sier han om det å planlegge førjulsstemning i egen by!

 

 

 

 

Juletoget:
Toget vil få sin egen «togstasjon» og skal kjøre på følgende dager:
(Vi kommer tilbake med endelig sted).

Søndag 3. desember 13.00-15.00
Lørdag 9. desember 12.00-15.00
Søndag 10. desember 13.00-15.00
Søndag 17. desember 13.00-15.00

Julemarkedet i Korsatunnellen:
Lørdag 9. desember 11.00-16.00
Søndag 10. desember 13.00-17.00

Mye godt humør under dagens fotosession på Liaaen.
Kling, kling, juletoget skal frem!
Arne Nordal, banksjef for personmarkedet i Sparebank 1 Nordmøre, gleder seg over juleforberedelsene som forhåpentligvis skal glede mange i egen by.