Til toppen

\ loading=

10-års jubileum for Båt og Caravan i Ålesund

Denne helgen samles utstillere for tiende gang i Sparebanken Møre Arena for å inspirere alle med interesse for båt- og caravanliv. - Vi gleder oss og fyller hallen med et bredt utvalg av båter, motorer, flytebrygger og alt utstyr man bare kan tenke seg for gode opplevelser, forteller markedssjef Jeanette Lorgen. Les mer:

– Vi gleder oss til helgens messe og det å kunne gi masse inspirasjon til alle som interesserer seg for båt- og caravanlivet, sier markedssjef i Sparebanken Møre Arena.

1.-3. mars kan du virkelig få kjenne på vårfølelsen i Ålesund. Både lokale og nasjonale aktører er representert med siste nytt innen båt og en rekke cvaravanaktører kommer med det nyeste innen bobil, campingvogner og utstyr til fritiden. Begivenheten samler 40 utstillere og fyller hele hallen i tillegg til båter i marinaen.

Eneste av sitt slag

– Denne gangen er messen den eneste i sitt slag mellom Bergen og Sandnessjøen. I fjor høst var det ikke mindre enn tre båtmesser under planlegging rundt om i landet for denne helgen i mars. Nå er vi nesten alene og her satser vi friskt sammen med store lokale båt- og caravanforhandlere som gjerne gir gass selv om markedet ikke er på topp. Det er vel det vi sunnmøringer er kjent for? sier arrangørene i Sparebanken Møre Arena med et stort smil.

– Vi gleder oss over å kunne arrangere nok en båt- og caravanmesse. Selvsagt skal vi ha egen messe i kystbyen Ålesund. Dette er for alle som drømmer livet til sjøs eller vil nyte friheten en caravan kan gi. Her kickstarter vi sesongen med nyheter fra begge bransjene, sier de.

I tillegg vil du også finne masse utstyr, som kraftblokker, garn, teine- og linehalere, havfiske- og tunfiskeutstyr, båtelektronikk, teiner, sikkerhetsutstyr og det du måtte trenge til campinglivet.

Nye utstillere

I år skilter arrangørene også med flere nye utstillere.

– Norgesimportør Tysse Maritim fra Vestland viser blant annet to populære, finske styrhusbåter under messen. De som kommer vil både kunne se Nord Star 26 + «Black Pearl» og Nord Star 28, forteller Lorgen om Tysse Maritim som er et selskap i Tysse-konsernet og kanskje mest kjent for tilhengere.

– Nå har de med spennende nyheter som garantert vil skape interesse og begeistring, sier hun.

Farvan AS er messens desidert største utstiller og de har med seg over 40 båter som skal stilles ut.

– Her får publikum oppleve et tverrsnitt av deres sortiment fra landets mest populære båt og motor produsenter. Her får du blant annet se nyheten Hobby 555 CC, nyheten Yamarin 59 CC, bestselgere fra Smartliner og Øien, samt et stort utvalg av båter fra Askeladden og Yamarin. De har også en utstyrsbutikk med sesongens nyheter fra Regatta, havfiske- og tunfiskeutstyr fra Okuma og båtelektronikk fra Garmin.

Båter på sjøen

Maritim Drift er også på plass, og er den lokale forhandleren av Viknes og Skilsø. Firmaet ble etablert i 2017 av Tonny Thomassen og Kenneth Sandberg og har i følge arrangøren fokus på sterk kompetanse i kombinasjon med norskproduserte båter tilpasset det klima vi har i vår region.

– Til helgen stiller de med et formidabelt utvalg, også to nyheter som lanseres på stedet.

Helgen 1.-3. mars fylles Sparebanken Møre Arena med spennende utstillere og aktiviteter for hele familien.

Stort utvalg i caravan

Også på caravanfronten kan publikum møte en stor bredde av utstillere.

– Vi har med aktører som Løviknes Caravan, Ferda avd. Ålesund og Tellus Sunnmøre som stiller med et rikt utvalg av bobiler og campingvogner. Tellus Sunnmøre har med nyheten Etrusco som Telluskonsernet er eneimportør av. Her snakker vi en juvel av teknologisk innovasjon og førsteklasses design, forteller Lorgen som legger til at de andre utstillerne også vil ha demonstrasjoner av produkter, og innføring i alt fra solcellepaneler og fremtidens løsninger.

For hele familien

Arrangørene legger tilrette for en opplevelse for hele familien og inviterer til en rekke kjekke aktiviteter.

– For de minste barna blir det pirat-ansiktsmaling, ballongsverd og mekaniske hester. Redningsselskapet er også til stede med Elias båten og i marinaen kan besøkende gå om bord i redningsskøyten DNVII. Alle besøkende som registrerer seg ved ankomst er også med i en stor messe-konkurranse, hvor det blir trekning av flotte premier fra Båt og Caravans samarbeidspartnere, sier hun.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!