Til toppen

\ loading=

En kulturell oase – Midt i uka

Av og til må det være lov å dra på med et ålesundsk kraftuttrykk. For "årre brellande så koselig". På Hotel Brosundet ble nemlig en helt vanlig onsdagskveld til et høydepunkt.

Hotelldirektør Camilla Espeseth (t.v) og leder for forretningsutvikling, Christel Furnes Stene hos Hotel Brosundet ønsker å bidra med kultur og opplevelser i Ålesund. Her fotografert under tenningen av stjernehimmelen i november.

“ETTER SEKS” kalles arrangementet hos Hotel Brosundet. Altså etter 18.00, på en helt vanlig onsdag.

Kultur og hygge

Du oppdager det med en gang du kommer innenfor døra til hotellet. Myke toner og vakker sang. Akkompagnert av en knitrende peis, lukt av brennende ved og god mat.
For kos, hygge, god mat og kultur trenger slett ikke å høre bare helga til. Hotel Brosundet har laget en oase med nevnte ingredienser.
Ja, faktisk god avslappende terapi, midt i uka.

Framfor den enorme peisen innenfor resepsjonen står Rikke Lie og Svein Erik Kvalsvik.

Duoen varter opp med den ene flotte låten etter den andre.
Noen har satt seg ringside for å nyte musikken. Andre hadde tatt plass ved bordene for å nyte god mat og drikke til musikken.

-Det har seg slik at vi på onsdager inviterer lokale musikere til å holde en akustisk konsert foran peisen til hotellet, og for å gjøre opplevelsen komplett serverer vi mat og drikke fra egen meny som nytes best sammen med noe godt i glasset, forteller Christel Furnes Stene ved Hotel Brosundet. Et hotell som ønsker å bidra med god trivsel.

Rikke Lie og Svein Erik Kvalsvik er som hus-artister å regne, og kan også oppleves i kveld.

Populært

-Brosundet ETTER SEKS er vårt bidrag til Ålesunds kulturscene og et stemningsfullt avbrekk midt i uken, forteller hun, om det ukentlige arrangementet som så dagens lys høsten 2022.
I starten hadde vi det en gang per måned, men så raskt at dette ble et populært arrangement, både for boende gjester og byens befolkning, sier Christel.

-Fra tidligere har vi vår populære Tedans hver lørdag, som er vår egen versjon av afternoon tea, med pianist som spiller foran peisen.
Det ble raskt klart at hyppigheten på Brosundet ETTER SEKS måtte opp. Nå arrangerer vi dette hver onsdag hele året, foran den ikoniske peisen vår, forteller Christel, som ser at stadig flere oppdager tilbudet.

-For å sikre seg de gode plassene ser vi at gjester begynne å komme allerede kl 16. Dette er et tegn på at konseptet er blitt innarbeidet og populært, forteller hun.

-Og en kan nyte god mat både før og til musikken?
-Ja, og etter. Gjestene spiser da fra vår meny i Stuene, gjerne før de setter seg godt til rette for å nye musikken fra kl 18.00 til 20.00. Matservering kan en få fra 16.00, helt til klokken 22.00.
Ålesund og Brunholmen har blitt et mer levende sted, og denne utviklingen ønsker vi å bidra til.

Store og små tar plass for å høre Rikke Lie og Svein Erik Kvalsvik. Noen har plassert seg ved spisebordene der de nyter konserten med god mat og drikke.

Variert artistmeny

-Hvilke artister får publikum møte disse kveldene?
-Gjennom året har vi engasjert en rekke forskjellige artister, men noen går igjen. Vi har noen faste hus-artister som Rikke og Svein-Erik, som også er på plass i kveld.
Men vi prøver å varierer med andre lokale artister, både nye og mer etablerte.
Jakob Sewerin, Vegard Holmen, Marthe Valderhaug, Angelica Storøy. Lars Ole Godø, Henning Dyb og Sofia Laxaa er i tillegg til Rikke og Svein-Erik eksempler på artister publikum kan høre utover våren, avslører hun.

-Det som er ekstra gøy er at vi nå opplever å få henvendelser fra artister som gjerne vil spille hos oss, sier Christel.

Atmosfæren er rolig og behagelig. Og når artistene tar en liten pause benytter gjestene anledningen til påfyll i kopper og glass, til småprat og kanskje et nødvendig ærend, før det igjen kommer påfyll av ved på peisen, og nye toner og sang fyller rommet.

Men hvor kommer tonene ut?
Kai-Martin Kvalsund ved Musikktorget står for det tekniske, og avslører hvor lyden spres ut i lokalet. For en kan nemlig ikke se noe lydanlegg.

-Den styres her, sier han, og viser fram ipaden han holder i hånda.

-Og selve lydanlegget er faktisk godt skjult oppover den store peisen. Unikt og snedig, forteller han.

Programmet for våren, til og med juni, har Hotel Brosundet spikret opp på sin nettside. Så om behovet for et par avslappende timer midt i uka skulle melde seg, ja så er tipset herved overlevert.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!