Til toppen

NY serie! Derfor flyttet vi til Ålesund

Du har hørt det utallige ganger før. "Folk flytter fra fylket", eller "de vil ikke flytte hjem". Er det hele sannheten? Hva med alle som av ulike grunner flytter til Ålesund? Finnes de? Ja, sier vi og det er mange av de. Vi synes derfor det er på høy tid å fortelle en annen historie! En annen sannhet om attraktivitet og muligheter her i Ålesund by!

Tallene viser kanskje at vi ikke får så mange til å flytte hjem etter endte studier som vi håper på, men hvordan skal vi angripe det? Ved å fortsette å si at folk flytter og la det bli med det? - Vi tror ikke at det å bare gjenta det mantraet en gang i året fører oss noen vei, sier Bypatrioten som er i gang med en helt ny serie om det motsatte. Om alle de som velger Ålesund.

Tallene viser kanskje at vi ikke får så mange til å flytte hjem etter endte studier som vi håper på, men hvordan skal vi angripe det? Ved å fortsette å si at folk flytter og la det bli med det? – Vi tror ikke at det å bare gjenta det mantraet en gang i året fører oss noen vei, sier Bypatrioten som er i gang med en helt ny serie om det motsatte. Om alle de som velger Ålesund.

– Hvilke historier forteller vi egentlig om oss selv, om byen om regionen dersom de eneste sakene som når opp på dagsorden er at “ingen flytter hjem”? Spør vi i Bypatrioten og presenterer en helt ny serie som gjør nettopp det motsatte.

– Vi ønsker å fortelle historien om alle som har oppdaget Ålesund og Sunnmøre. Om alle de som ser mulighetene, og som av svært mange ulike grunner har funnet sitt drømmeliv akkurat her. For hvem er vel bedre til å fortelle hele historien om oss, enn nettopp de som så muligheten og verdien og faktisk kom hit, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten om serien som legges ut i forkant av byutviklingskonferansen “Bra By” 5. oktober.

– Vi har gjort ulike undersøkelser knyttet til konferansen hvert år, og denne gangen har vi altså snakket med en rekke personer som har valgt Ålesund. Som har valgt å komme hit og være her og vi gleder oss veldig til å dele de historiene med våre lesere, sier Klemetsen som håper at man i andre enden finner et godt verktøy for videre arbeid.

– Det handler jo om å finne ut hva som trigger. Hva gjorde at de valgte oss, hva må til for at de skal bli, hva tenker de vi trenger mer av? Mye sier oss at bildet er svært sammensatt og at en Bra By må treffe på flere parametre for å være så attraktiv at den trekker til seg mennesker. Uansett om de har bodd her tidligere eller ikke. Men vi gleder oss til å høre hva de faktisk har å si. Kanskje er det sånn at vi har det meste, men at vi som by samlet sett ikke er flinke nok til å samkjøre budskapet? Jeg vet ikke enda, men det er akkurat det vi skal gjøre oss noen tanker om nå frem mot konferansen, sier Klemetsen.

Serien produseres av journalist og fotograf Nils Jarle Sætre som allerede er godt i gang med sitt møte med mennesker som har valgt å flytte til Ålesundsregionen.

Serien produseres av journalist og fotograf Nils Jarle Sætre som allerede er godt i gang med sitt møte med mennesker som har valgt å flytte til Ålesundsregionen.

Vi har allerede snakket med mange, men vi vil gjerne ha enda flere historier, så har du flyttet hit, eller kjenner du noen som av ulike årsaker har valgt å slå seg ned i Ålesundsregionen, så hører vi gjerne fra deg:

post@bypatrioten.com