Vil trolig rive Idunbygget– Vi kan hvertfall si at vi nå vi jobber konkret med ulike forslag, forteller daglig leder for Pir Cowork Anja Solevågseide.

Idunbygget står i dag for seg selv midt i Ålesund sentrum. Nå kan det bli helt nytt!

Idéen om Pir Cowork ble lansert i høst i fjor. Et levende sted hvor allerede etablerte bedrifter, grundere og investorer kan skape enda mer sammen.

– Målet var hele tiden å renovere det eksisterende bygget, men du vet. Så jobber en haug entusiastiske mennesker sammen og der tar gjerne den ene idéen plutselig den andre. Så er det jo sånn at skal vi finne ut om det å rive og bygge nytt i det hele tatt er realistisk, så må vi bare ta steget helt ut. Vi må ha tegningene på plass og vi må ta alle møtene som kreves, før vi faktisk bestemmer oss, sier Anja som ikke legger skjul på at det er en kostbar prosess.

– Det å utrede begge mulighetene, både om man skal renovere eller bygge nytt, koster både penger og tid, men når vi først så muligheten for hva dette faktisk kan bli, så kunne vi ikke legge det fra oss, sier hun.

-Vi har så langt tømt huset for det aller meste, forteller Anja Solevågseide. Nå skal de ta avgjørelsen. Bygge nytt eller renovere?

Starten på Sørsiden?

De er allerede snart i mål med å rive alt innvendig inventar i det gamle Idunbygget. Går de for nytt bygg så er hun klar på at det blir det et bygg for fremtiden.

– Konseptet er at dette skal være en synlig og åpen plass med pulserende aktivitet. Du skal bli «dradd» inn mot stedet. Inn i miljøet. For de som sitter på innsiden og jobber så skal opplevelsen være bylivet og naturen tett på.

De har kommet så langt at de er i en aktiv dialog med Ålesund kommune.

– Det har vært en veldig positiv prosess, og det som er ekstra spennende er jo at kommer vi i gang nå så er vi faktisk ett av de første husene som reiser seg på Sørsiden, sier hun.

Idunbygget og Rådhuset sett fra sjøsiden i Ålesund sentrum. -Vi må jo utnytte den utsikten vi faktisk har her, sier Anja i Pir Cowork.

Solevågseide vil ikke spå hvor lang tid dette vil ta, eller når det kan stå ferdig, men de er godt i gang med å prate med aktører som skal inn i bygget.

– Første etasje blir ganske åpen med både kafé og eventrom. Så kommer arbeidsplassene i etasjene over. Det er da snakk om fire etasjer med 60-70 arbeidsplasser. På toppen kommer 6. etasje der vi må utnytte det fantastiske taket og utsikten ut over både hav og by, sier hun og oppfordrer de som måtte være interesserte til å være med om å ta kontakt.

– Om vi velger å renovere eller rive så skal dette huset fylles med aktivitet, og vi er utålmodige. Vi ville jo selvfølgelig helst hatt det ferdig i går, sier hun og det tror vi henne på!

Pir Cowork blir liggende svært sentralt som knutepunkt i den nye Sørsideplanen hvor også den nye gateterminalen er planlagt.

Tidligere aktører som hadde butikk på gateplan er ute av Idunbygget og har funnet seg nye plasser i sentrum.