Maria gikk videre i The Voice!Du så henne kanskje på tv på mandag? Maria Engås Halsne fra Lerstad i Ålesund imponerte tre av fire dommere i The Voice og er dermed videre i sangkonkurransen. 

Maria deltok med sangen "Something just like this" av Coldplay. Det var så bra at tre av dommerne ønsket henne på sitt lag. (Foto: TV2)

(Tekst: Linn-Cecilie Rønneberg)

Det var egentlig tilfeldig at Maria Engås Halsne meldte seg på sangkonkurransen The Voice. Hun har alltid hatt lyst til å prøve seg og synes The Voice virket som en god arena til å lære mer og og få ærlige tilbakemeldinger.

­­– Jeg har alltid elsket å synge og har vokst opp med kulturskole og kor i menigheten. Jeg har derimot aldri tatt steget, men da jeg tilfeldigvis kom over en reklame på Facebook og så at det var siste mulighet for å melde seg på denne sesongen, fikk jeg veldig lyst. Jeg tenkte at jaja, man må jo bare prøve, sier hun. 

(Fortsetter under...)

Maria har alltid drømt om å delta på en konkurranse som The Voice. Nå er det bare å vente i spenning og følge med framover. (Skjermdump fra TV2)

Maria er  født i Oslo. Etter et par år flyttet familien til Ulsteinvik, før Bolivia  stod for tur. Der arbeidet foreldrene som misjonærer i fire år. Da Det ble til slutt Lerstad i Ålesund hvor Maria begynte på barneskolen.

– Det å vokse opp på Lerstad var veldig fint. Jeg tror også det å tilbringe tid i en annen kultur er viktig, noe som har vært med på å gjøre meg til den jeg er i dag. Jeg tror også mulighetene som fantes på Sunnmøre har mye å si for mitt valg om å drive med musikk.

– Kulturskolen var veldig bra, og det var kjekt å få prøve seg på konserter og arrangementer. Ellers var hadde vi mange forestillinger på skolen, og det likte jeg veldig godt. Det var kanskje der gleden ved å stå på scenen og synge til andre startet, forklarer hun.

(Fortsetter under...)

Dommerne var svært ivrige på å få Maria med på sitt lag. (Skjermdump TV2)

– Jeg har alltid sunget, og jeg var den lille jenta som laget show for familien og elsket når vi hadde oppsetninger og forestillinger på skolen. Jeg spilte piano i mange år, og tok sangtimer et par år. Det gjør at det har blitt mange timer og konserten på kulturskolen. Det har vært veldig kjekt.

Det å delta i The Voice er en lang prosess med utvelgelse før blind audition, før programmene man ser på TV.

– Det er nok av ting å være nervøs for. Så det var jeg nok. Den samme tiden som det pågikk hadde jeg noen store eksamener på studier, og det hjalp nok litt, for da hadde jeg flere ting å være nervøs for. Jeg hadde ikke så mye tid til å gå rundt og tenke på audition.

(Fortsetter under...)

Det var til slutt Lene Marlin som fikk Maria med på laget sitt.(Skjermdump TV2)

På selve dagen for blind audition var hun litt nervøs, men så fort hun kom seg på scenen og fikk se publikum og synge til dem, synes hun det var kjekt. Tre av dommerne, Lene Marlin Pedersen, Morten Harket og Martin Alexander Bjercke, kjent som CLMD, snudde seg. Maria valgte å gå til Lene Marlin.

–  Men de stolene som var snudd var fortsatt litt skumle. Det at de snudde seg var veldig kjekt, og det er fint å få gå videre. Det blir gøy å få lære mer av Lene Marlin og få synge mer. Så ja, dette er veldig kjekt, avslutter hun.

Vi følger spent med og ønsker Maria lykke til videre!