Vil pleie Sukkertoppen og styrke opplevelsenFor det er en opplevelse å komme seg opp på Sukkertoppen og nyte skuet utover, oppover, innover og nedover. Nå vil Sukkertoppen Vel forbedre opplevelsen og pleie naturens eget monument i ytre bydel.

Slitasjen er stor på stien opp til toppen. Sukkertoppen Vel har kommet godt i gang med å gjøre forholdene bedre, blant annet med en ny sti fra Osane.

Bærekraftig, er et begrep Sukkertoppen Vel bruker når de skal forklare at den populære både må pleies, holdes ved like og brukes på rett måte.

For det er et faktum at økt popularitet, som jo Sukkertoppen opplever, medfører slitasje. Og når stien opp til toppen enkelte plasser er et gjørmehøl like bred som en firefelts motorvei, ja da må en ta grep, noe gjengen i Sukkertoppen vel har startet på.

I styret for velforeningen sitter Yvonne Haagensen, Elisabeth Hovland, Arild Egeness og Olav Lillebø.

Nå inviterer de alle som er glade i Sukkertoppen om å bidra, både praktisk og med en slant penger.

-Vi har ikke gått ut med noen innsamlingsaksjon, men vi synes det er flott om folk vil bidra både økonomisk og praktisk, sier Haagensen, som er styrets PR-ansvarlig.

(Fortsetter under).

Utsikt mot nord og byen. Den nye rampen Sukkertoppen Vel håper skal stå ferdig i løpet av et par år vil gi en luftig opplevelse.

Og når foreningen har fått selveste Snøhetta arkitekter med på laget så blir de aller fleste nysgjerrige. For sammen har de kommet fram til både koselige og spektakulære innretninger til glede for de som vil på tur.

-Sparebanken Møre har gjort det mulig for oss å få med Snøhetta til å designe både en flott rampe og gapahuk, forteller Yvonne Haagensen.

Sparebank SMN, Stiftelsen Kjell Holm og Ålesund kommune er også bidragsytere, legger hun til.

-Vi jubler over støtten og ønsker flere med, for her har en jo anledning til å få navnet sitt på bygg signert Snøhetta.

Sukkertoppen Vel etablerer en ny sti opp fra Osane i Skarbøvika, og det er på denne stien den planlagte rampen skal plasseres, og da med flott utsikt mot nord og byen.

På vei opp fjellet vil turgåere finne den Snøhetta-tegnede gapahuken.

Selve toppen skal stå urørt.

Sukkertoppen Vel har levert søknadspapirene til kommunen, og går alt etter planen håper de at det skal stå ferdig i løpet av to år.

Fram til da vil velforeningen aktivt gå ut og søke støtte både fra næringsliv, stiftelser og fra privatpersoner.

Og de som allerede nå ønsker å bidra kan gjøre det på vipps nr. 638533

Fra gapahuken, designet av Snøhetta, vil en kunne sitte lunt og nyte utsikten.

Gapahuken by night.