Til toppen

\ loading=

Tidenes beste ungdoms-NM

Disse fire jentene fra Aalesund Svømme- og Livredningsklubb har all grunn til å være stolte. Sammen sørget de for at klubben svømte inn til sitt beste NM noensinne.

Den imponerende innsatsen til svømmerner ga ett gull, to sølv, syv plasser i A-finaler og tre i B-finaler under helga ungdoms-NM i Sandnes. Selv med kun fire deltakere ble klubben rangert som nummer ti av totalt 37 klubber.

– Dette er et kjempeløft for klubben og det viser at det har blitt jobbet godt over flere år, for slike resultater kommer ikke over natta, sier Sture Fladmark i Aalesund Svømme- og Livredningsklubb.

– Det har kommet opp en fin gruppe med jenter og gutter som pusher hverandre. De har gode rammer og dyktige trenere. Det er så artig å se at det gir resultater, legger han til.

Han mener det er mye godt i vente.

– Det er mange utøvere som ligger i vannskorpa nå. Forhåpentligvis vil vi få frem en helt ny generasjon med gode svømmere. Dette er en sport som krever veldig mye trening, betydelig mer enn en lagidrett, så vi håper at vi klarer å beholde mange av dem. For dette er en idrett hvor du forsake mye om du skal bli god, sier Fladmark.

– Det er ikke tvil om at det er veldig spennende tider for klubben. Jeg er sikker på at de gode resultatene vil gi en synergieffekt, legger han til.

Stafett-drama

Olivia Teigland, Selma Remøy Kvalsund, Filippa Rahnel og Tuva Wik var de fire som herjet i bassenget i Sandnes. Og selv om svømming er en individuell idrett, så henger stafettene høyt. Og de fire svømte inn til tiden 8.49,38 på 4x200m fri, noe som ga sølv. Og det ble en svært dramatisk avslutning på øvelsen.

–  Selma vekslet som nummer fem og svømte utrolig fort. Hovedtreneren mente at dersom hun hadde hatt et par-tre meter til, så hadde de tatt gull, sier Fladmark.

– Det at det gjorde det så godt på stafetten viser at vi har en god bredde i troppen. Lagfølelsen av å få til noe sammen henger veldig høyt hos disse jentene. Det gjorde en fantastisk innsats i stafetten.

TRE MEDALJER: Selma Remøy Kvalsund dro hjem fra NM med ett gull og to sølv. Foto: Privat.

Stavanger tok gullet med tiden 8.48,23, mens bronsen gikk til Bergensvømmerne med 8.49,88.

Gull i NM

Kvalsund imponerte også på egenhånd. På 400 meter medley knuste hun regelrett sin egen personlige rekord med hele elleve sekunder. Med tiden 5.05,00 slo hun inn til gull, over to sekunder foran Helmine Hellum Nygård fra Bergens SC. Gullvinneren er også ett år yngre enn jenta som ble nummer to.

På den halve distansen ble det sølv for Kvalsund med tiden 2.24,67. Det ble også personlig rekord på 50 og 100 meter bryst.

– Selma viser vei for de andre. De ser at det er mulig å bli best når hun klarer det. Hun har lagt ned ekstremt mye trening og da er det veldig gledelig at det gir resultater.

Til helga skal mange svømmere delta i Nordsjøstevnet og det kan det fort bli flere toppresultater for Aalesund Svømme- og Livredningsklubb.