Til toppen

Superkjekt med babysvømming

Ute i det varme bassenget er instruktøren i gang med å forberede dagens øvelser. Først synger de navnesangen. Sånn blir stemningen satt og gruppen også bedre kjent med hverandre. Vi har tatt turen til Bybadet for å være med på babysvømming.

Mamma Helene Rangnes sammen med Ingrid Andrea (5 mnd)

-Dette er veldig koselig og kjekt. Vi var her med storesøsteren også da hun var liten. Hun elsker å bade i dag, så dette får man igjen for, sier mamma Helene Rangnes som vi treffer på Bybadet med sin Ingrid Andrea (5 mnd).

-Er det ikke skjønt, sier en dame som passerer meg på kanten der jeg sitter med skriveblokken for å observere det som skjer. Hun ser og hører det samme som meg. Lyden av glade småtroll som plasker og prater i vei. Uten ord vel og merke, for så langt har de jo ikke kommet. Men koselydene er ikke til å ta feil av. Dette er både kjekt og spennende.

På kurset lærer man mange øvelser som gjør barnet trygg i vann, men også trener balanse og koordinasjon.

Trygghet i vann

-Vi har kurs både tirsdager og torsdager og kurset varer åtte ganger før man eventuelt går videre til neste nivå, forteller instruktør Eline Lyngvær Næsje som er på vei rundt bassenget for å finne frem boksen med leker.

– Dette handler om vanntilvenning. Vi skaper trygghet i vann gjennom lek, øvelser og dykking. Det siste skjer først når både babyen og forelder er klar, og er helt naturlig, forklarer hun.  -Ja, vi har noen fellesaktiviteter, så får også alle hjelp individuelt underveis, og vi koser oss, sier hun.

– Dette er en super måte å tilbringe tid sammen på, sier pappa Gjermund Kvernmo Langseth som har med Astrid (8 mnd). 

I bassenget er der også flere par og pappaer, som bruker luken, pappapermen og babysvømmingen til aktivitet sammen med den lille.

-Mammaen tok første kurset, og nå har jeg pappaperm, så da var det naturlig at jeg fortsatte, forteller Gjermund Kvernmo Langseth som koser seg sammen med Astrid (8 mnd).

-Hun er veldig glad i å bade, og hun vet akkurat hva som skal skje når vi går inn døren her på Bybadet, sier han.

Hun plasker i vei, og han følger på.

– Det er en veldig fin måte å være sammen på, også er det jo veldig gøy å se hvor fort man får resultater. Det går ekstremt fort, sier han før de forsvinner inn i leken igjen.

Ble du nysgjerrig og vil lese mer, eller kanskje være med? Se Bybadet sine nettsider!

– Det er kjempekjekt. Hun tar det stadig bedre. I starten ble hun litt sliten mot slutten, men nå holder hun ut, sier mamma Karolina Griciute om Pernille (4 mnd).
Små badeleker tar en velfortjent hvil på kanten etter dagens økt. Ikke bare bare å bli jaktet på en hel formiddag!
Instruktør Eline veileder underveis.
Gjermund og Astrid er med på kurs nummer to og her går det fremover!
Lun morgenstemning inne på Bybadet.

 

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!