Sunnmøres storstue i 20 år16. mai 1998 stod den store hallen på Volsdalsneset ferdig med formål om å være en hall til trening og konkurranser for organisert idrett og tilførte en helt ny mulighet for gode treningsforhold også vinterstid. 

Konserter, messer, idrettsarrangement og konferanser er bare noen av de årlige aktivitetene i "Sparebanken Møre Arena".

I dag er det nøyaktig 20 år siden den 8250 kvm store hallen stod ferdig på Volsdalsneset i Ålesund. Siden den gang har det blitt avviklet utallige arrangementer for små og store. Jubileet markeres i hallen dag! Les mer:

Før byggingen av hallen ble det samlet inn 22 millioner kroner fra næringslivet i Ålesund og distriktet rundt. Kapitalen gikk med til å betale forskuddsleie til Ålesund kommune sånn at byggingen kunne starte. De største aksjonærene i driftsselskapet ved stiftelsen va Reidar Tryggestad, Tafjord Kraft, Sparebanken Møre, Olav Nils Sunde, Møretrygd, Farstad Shipping og H.I Gjørtz Sønner. I tillegg over 90 andre bedrifter med eierposter i Ålesund Storhall AS.

(Fortsetter under)

Sparebanken Møre Arena har bidratt til mangfold og idrettsglede i 20 år

16. mai 1998 stod hallen ferdig med formål om å være en hall til trening og konkurranser for organisert idrett og tilførte en helt ny mulighet for gode treningsforhold også vinterstid.

-I ettertid har mange idrettslag fått egne anlegg, men behovet for ei storstue er fortsatt stort. Her arrangeres blant annet de store fotballturneringene som Møre Cup og Tare Cup med flere tusen deDltakere, forteller daglig leder Synnøve Rogne.

Ved oppstart fikk hallen navnet «Sunnmørshallen». i 2011 inngikk hallen en navnesponsoravtale med Sparebanken Møre. En avtale som strekker seg over 10 år og bidrar til utvikling og drift av hallen. Der av dagens navn «Sparebanken Møre Arena».

(Fortsetter under)

Møre Cup og Tare Cup samler flere tusen små og store til hallen hvert år.

Driftsselskapet Ålesund Storhall AS har i dag fem årsverk som drifter selskapet og i tillegg arrangerer egne messer og utstillinger gjennom året. Hallen leies også ut til andre store eventer.

-2019 blir et viktig og sterkt år for hallen med flere store eksterne arrangementer. Ålesund og Sunnmøre er valgt som destinasjon for Norwegian Travel Workshop (NTW) og er en av Norges største arenaer for salgsmøter og nettverksbygging for reiselivsnæringen. I løpet av tre dager gjennomføres 8000 forhåndsavtalte møter mellom deltakerne og det skal skje her i Sparebanken Møre Arena, forteller Synnøve som legger til at nærheten til sentrum er et stort pluss.

-Vi ønsker å fortsette å være et aktivt opplevelsessenter og det er viktig for oss å være en seriøs og profesjonell samarbeidspartner også i årene som kommer. Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke alle brukere og det lokale næringslivet som både bidra til oppstarten, men som også fortsatt bidrar til at vi kan opprettholde og videreutvikle aktiviteter her, sier Synnøve.

Bypatrioten gratulerer med 20 viktige år for idretten og opplevelser i Ålesund og ser frem til fortsettelsen!

Fra Lekivalen

Fra messen Båt- og caravan.

Bryan Adams på scenen i Sparebanken Møre Arena

Hallen rigges om og gjøres klart til "Grand Finale".