Starter nettverk for gårdeiere-Denne byen skal opp og frem og vi trenger et solid nettverk som jobber utelukkende med saker som involverer byens gårdeiere, sier Trine Klemetsen som avslører at de allerede er i gang med arbeidet.

Trine Klemetsen og Sindre Nakken i Bypatrioten gleder seg over å være i gang med å danne et nytt nettverk for byens mange gårdeiere.

Byens gårdeiere sitter på svært mange av brikkene for god byutvikling, og det er viktig at også de får forutsigbarhet. Sånn er det ikke alltid.

-Vi har alle hørt historiene om hvor vanskelig det er å skifte et vindu eller ei dør i Ålesund sentrum, eller usikkerhet rundt reglene for gateleie ved utbygging. Her er mange spørsmål som vi tenker gir et svært godt potensial for å jobbe tettere sammen og finne ut av. På den andre siden har også huseiere et stort ansvar med alt fra god skilting til at det blir strødd vinterstid. Mange er også utleiere av butikklokaler på gateplan. Ved å snakke tettere sammen vil man kunne jobbe mer strategisk for å få enda flere til å etablere seg i sentrumskjernen, sier Klemetsen som har etterlyst et felles gårdeierengasjement i mange år.

(Fortsetter under)

-Det er som med mye annet, når man savner noe og det ikke skjer får man bare brette opp ermene og gå i gang. Dette har vært oppe i styrer og stell et utall av ganger, men det er kanskje noe med timing. Vi tenker at tiden er nå. Nå har byutvikling blitt et ord veldig mange i byen har et forhold til, så vi håper at mange ser sitt snitt og favner om initiativet. At man ser verdien av å bli klokere sammen, sier hun.

Nettverket vil ha en lav medlemskontigent, nettopp for at de ønsker alle med på laget.

-Vi kommer ikke til å skille små fra store. Her er alle bidrag like viktige, og alle saker interessante, sier Sindre Nakken i Bypatrioten som skal lede nettverket.

-Vi har allerede huseiere som har meldt seg inn, og har fått veldig positive signaler fra naturlige samarbeidspartnere. Også fra Ålesund kommune, som selvfølgelig vil bli en viktig part i dette arbeidet, sier Nakken om nettverket som i tillegg til å jobbe før økt kunnskap og dialog vil invitere til fellesmøter tre-fire ganger i året.

Har du lyst å være med eller har spørsmål om hva dette innebærer?

Ta kontakt med: nakken@bypatrioten.com