Start julehandelen tidlig!-Vi anbefaler folk å starte julehandelen tidlig i år. På den måten får alle forhåpentlig gjort det de skal i trygge rammer og uten julekaoset som vi kjenner det. I år ønsker vi ikke lange køer, sier senterleder for Kremmergaarden Susanne Lunde Petersen. 

Susanne Lunde Petersen, Trine Klemetsen og Therese Kolvik Habostad oppfordrer alle til lokal julehandel. -Men vi ønsker også at folk prøver å bruke hele åpningstiden og starter tidligere, sier de.

Buskapet kommer fra Kremmergaarden, Ålesund Storsenter og Bypatrioten som alle nå forbereder seg på å lage ei hyggelig jul i egen by til tross for strenge reguleringer og usikre tider. 

-I år ønsker vi virkelig ikke kø og kaos. Det håper vi folk skjønner. Her må alle hjelpe oss og ta ansvar, sier de. 

-Vi er allerede godt i gang med forberedelser, og gjør alt vi kan for å legge tilrette, men det er til syvende og sist opp til hver enkelt, sier senterleder ved Ålesund Storsenter Therese Kolvik Habostad som kommer med flere tips til hvordan publikum kan tenke nytt. 

-Vi anbefaler først og fremst at man starter julehandelen tidlig. Så er det lurt å tenke at man skal bruke hele åpningstiden. Skriv lister, skaff barnevakt og ta julehandelen en onsdagskveld i stedet for lørdag formiddag, sier hun. 

(Fortsetter under)

Bli med på "Den store gavsekken" som starter 2. november i Ålesund sentrum.

Mange butikker har blant annet forberedt seg ved å ta inn julevarer på et tidligere tidspunkt enn normalt. Også hos Kremmergaarden hvor Vinmonopolet holder til. 

-Nå er ikke taxfree-butikkene åpne så vi venter enda større trykk enn vanlig. Mye av det kan man unngå ved å planlegge innkjøp og starte tidligere, sier senterleder Susanne Lunde Petersen. 

Aktiviteter i bybildet

-Mange av årets aktiviteter er nedskalert eller avlyst, men vi ønsker å skape julekos i bygatene der vi kan, så se opp for pop-up konserter med julesang og kos, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten. 

 

Ingen ting er koseligere enn lys i byens gater. Lions og Ålesund Sentrumsforening pynter byen også i år.

Den store gavesekken

- Ett av prosjektene som blir kjørt er "Den store gavesekken". Den slo an som bare det i fjor og er et fint prosjekt for å minne om viktigheten av å bruke lokale butikker. Handler du for over 300,- i en av butikkene så er du med i trekningen av den store sekken fylt med gaver fra hele byen. Du registrerer så mange kjøp som du bare vil, forklarer Klemetsen som opplyser om at det hele starter mandag 2. november.

Kan ikke ha pakkedisker i fellesarealet

-Det kan vi dessverre ikke ha nå i år, men butikkene er forberedt på å hjelpe til med å pakke inn så langt det går og de har tid. Den servicen er nemlig bysentrum kjent for, sier Habostad som gleder seg til julen selv med endringer. 

-Jeg elsker jul. Jeg får aldri nok og kunne sikkert begynt å pynte i dag, men det trenger du ikke å skrive, ler hun.