Til toppen

Autoslalom i vinden

Autoslalom tar av. I helga ble tre førere norgesmestere, og i oktober er det klart for ”Neglespretten” autoslalom. Også det hos NAF Ålesund Motorstadion.

Dette er nemlig motorsporten for alle, og i flere klasser. Og sporten, som øker kjøreferdighetene til deltagerne, gir sikrere sjåfører som blir bedre kjent med kjøretøyet de kjører.

Tre NM vinnere

I helga stilte 23 førere opp på NAF Ålesund Motorstadion i Olsvika da NM i autoslalom ble arrangert, i regi av Motorsport Norge.

Det kjøres i flere klasser, og det går på hvilket kjøretøy en sitter i.

Tre sjåfører kunne tittelere seg som norgesmestere etter helgas Autoslalo. (F.v) Egil Lundanes, Robert Struck og Klaidas Siskauskas.

Åtte førere stilte til start i klassen for standardbiler. Tolv i klasse to for modifiserte biler, og tre førere i klassen for elbiler.

I klasse 1 for standardbiler tok Klaidas Siskauskas seieren og vant suverent, med Markus Bergset og Knut Adrian Ulleland på plassene bak.

I klassen for modifiserte biler ble det tett om seieren, for her stilte tre tidligere norgesmestere, Egil Lundanes, Henrik Lundanes og Kjartan Røyset. Far og sønn Lundanes var lokale favoritter til NM-tittelen. Og det var far Egil Lundanes som tok det hele i land, med sønnen Henrik på 2.plass og Kjartan Røyset på 3.

Også elbilene har gjort sitt inntog på arenaen, og Robert Struck tok seieren, og var regnet som favoritt.

Steinar Aasebø og Bjørnar Huse kom på plassene bak.

Aasebø pådro seg en berøring i tredje omgang, noe som ga ham to sekunder tilleggstid.

Daggen Halkjelsvik, leder i NAF avd. Ålesund og omegn inviterer til Neglespretten” autoslalom 8.oktober

“Neglespretten”

-Å kjøre autoslalom betyr at en kjører på fast dekke med ulike hindringer i banen. Formålet er at fører skal gis utfordringer og anledning til å bli godt kjent med kjøretøyet og dets oppførsel. Det gir tryggere og bedre bilister, sier Daggen Halkjelsvik, leder  i NAF avd. Ålesund og omegn.

Og 8.oktober er det nok en gang løp på motorsportarenaen i Olsvika. Da går det tradisjonelle ”Neglespretten” autoslalom av stabelen.

-Her kan en melde seg på om en har førerkort og disponerer en godkjent registrert bil. Om en er 16.år kan en også delta om en har trafikkalt grunnkurs og har med en ledsager som tilfredsstiller kravene til å øvelseskjøre, sier han.

I ”Neglespretten” inviteres det til seks klasser. Standardbiler, Modifiserte biler, debutanter, elbiler, rallybiler og veteranbiler over 30 år.

Det skjer hele tiden noe i Ålesund. Og vil du ha en oversikt er Kulturkalenderen vår en god plass å klikke seg inn på.

WordPress Ads