Til toppen

\ loading=

Lunsj med Bach attåt!

- Jeg håper mange vil se på dette som ei mulig luke til å være sammen og nyte god musikk til lunsjkaffen, sier musiker Ai-Ling Chiu som inviterer til ei unik rekke med gratiskonserter med start allerede onsdag.

Ai-Ling Chiu inviterer til gratiskonsert kommende onsdag
– Dette har jeg drømt om lenge. Det handler om å gi noe tilbake til byen sin, sier musiker Ai-Ling Chiu som inviterer til gratiskonsert kommende onsdag.

Hun har tenkt på det lenge. Gått med en drøm om å få klassisk musikk ut til folk flest. Mange kjenner henne sikkert fra før som  drivkraft bak Ålesund Kammermusikkfestival, fiolinist i Ålesund Strykekvartett, konsertmester i Symfoniorkesteret, lærer i kulturskolen og ikke minst ble det ekstra oppmerksomhet i sommer da hun mottok arbeidsstipend fra Fylkeskommunen.

For Ai-Ling handler det hele om å utvikle ikke bare seg selv, men også publikum og sin egen by. En by med plass til enda mer. Og sånt er jo musikk i ørene til Bypatrioten. Det å ha krefter som bidrar til og skjønner at en levende, urban by må ha bredde. Der har dere henne!

Konserter på Kirkens Bymisjon

Kommende onsdag er hun klar med første av i alt seks gratiskonserter som holdes på Kirkens Bymisjon. På dagtid, i lunsjen.

– Jeg håper at dette blir tatt godt imot. At folk ønsker å samles for en ny opplevelse. Tenk at Bach sine stykker som er skrevet for flere hundre år siden er like aktuell i dag? Både stykkene han har skrevet og inspirasjonen han er, brukes fortsatt av alle, inkludert jazzmusikere, sier hun energisk og forklarer det hun tenker er noe av suksessformelen der.
– Det er både livlig, lekent, komplekst og samtidig enkelt. Ikke som i lett, men rent, sier hun i jakten på det rette ordet. For selv om hun har bodd i Ålesund i mange år, er engelsken fortsatt i i bruk når hun skal beskrive musikken som hun er så glad i.

– Det er noe healende der, noe transformativt, en flyt, sier hun om det hun beskriver som perfekt balanse.

Bach har skrevet seks ulike stykker for fiolin, som Ai-Ling med hjelp fra andre gode musikervenner, skal fremføres kronologisk i konsertrekken de nå presenterer.

– I første omgang, sier hun og ler, og vi skjønner at hun allerede vil mer. Mye mer.

– Men dette er starten på tre konserter i høst og nye tre til våren. Jeg er takknemlig for støtten fra Sparebanken Møre som gjør det mulig, sier hun om støtten hun har mottatt og som igjen betyr muligheter for oss som publikum. Både deg som kjenner Bach, men også deg som aldri før har møtt musikken.

Nå kan du oppleve det. Helt gratis, i egen by.

-Musikken handler mye om pust og bevegelse. For publikum og for meg som artist. Jeg må også huske å puste, for stykket er ganske utfordrende, men det er bare så gøy, sier hun.

Sted: Bymisjonssenteret, Parkgata 9
Tid: Onsdag 20. september kl. 12.30
Gratis inngang!

Se mer om alt som skjer i Ålesund i vår store kulturoversikt!

Klassisk musikk og en god lunsj eller kaffe hos Kirkens Bymisjon på onsdag? Nå har du muligheten til en opplevelse av de sjeldne. Og det helt gratis!