Sjakktrekk fra InnoTown-Det er vanskelig å komme utenom Garry Kasparov. Han er nok den store stjernen i år, forteller programansvarlig Dag Lausund til Bypatrioten.

En av verdens fremste sjakkspillere kommer til Ålesund og InnoTown for å snakke om kunstig intelligens og menneskelig kreativitet.

I 20 år var den nå 55 år gamle russeren rangert som verdens beste sjakkspiller, og mange hevder han er tidenes beste. Under InnoTown skal han snakke om krysningene mellom kunstig intelligens og menneskelig kreativitet. Men han blir ikke alene på scenen i Parken kulturhus 29. og 30. mai. 

Blant de andre foredragsholderne finner vi historikeren Rutger Bregman, som skal snakke om borgerlønn. Også tidligere generalløytnant Robert Mood, nå president i Røde Kors, kommer til InnoTown. Det gjør også empati-ekspert Anita Nowak – samt 400–500 tilhørere.

(Fortsetter under)

Dag Lausund er klar for den 17. utgaven av InnoTown i Ålesund

Få konferanser har hatt like sterk overlevelsesevne som InnoTown. Nå er det klart for nummer 17 i rekken.

 - Vi legger listen høyt, som vanlig. InnoTown henter verden til Ålesund, og vi investerer betydelig i konferansens innhold, understreker Lausund.

Vil skape det unike
Da første InnoTown ble arrangert i 2000, var det ikke mange konferanser i Ålesund – om noen – som samlet så mange deltagere som denne. De siste årene har det kommet flere til, og InnoTown merker at det er konkurranse om folks tid. Men arrangørene tror InnoTown skiller seg fortsatt så mye fra de andre konferansene i regionen, at de skal klare å holde på posisjonen.

 - I tillegg til høy kvalitet på foredragsholderne, jobber vi ganske mye med å skape den rette atmosfæren og stemningen, forteller administrativ leder i InnoTown, Kjersti Vister.

(Fortsetter under)

Kjersti Vister (t.h.) og Manuela Gonzales ønsker velkommen til den 17. InnoTown – i Parken kulturhus 29. og 30. mai.

InnoTown er kjent for å ha svært høyt nivå på foredragsholdere og ikke minst de kulturelle innslagene. Med slagordet "Business not as usual" kobles flere verdener elegant sammen for å skape nytt.

Hun og kollega Manuela Gonzales skal sørge for en perfekt gjennomføring av konferansen. Det innbefatter også at deltagerne skal trives i pausene og på den tradisjonelle festen etter første konferansedag – som i år blir arrangert på Molo Brew på Storneskaia.

- Det blir også kjekt å ta i bruk en ny foaje i kulturhuset. Den pusses opp i disse dager, og vi er blitt lovt at den skal stå ferdig til 29. mai.

Mange høydepunkter


Siden 2000 har InnoTown hentet langt over 100 foredragsholdere. Blant dem har det vært mange av verdens ledende tenkere, gründere, designere, men også personer som man kanskje ikke hadde forventet å finne på en slik konferanse.

 - Hvis vi ser på tilbakemeldingene fra deltagerne, er det ingen foredragsholder som har fått bedre karakterer enn dirigenten Benjamin Zander. Personlig er jeg glad for å ha fått høre professor Hans Rosling, som døde i fjor. Også foredraget til den italienske fotografen Oliviero Toscani var en sterk opplevelse, oppsummerer Dag Lausund når han blir spurt om noen av høydepunktene gjennom årene.

 Og er det noen som ikke har sikret seg plass, så er det ikke for sent.

-Det er billetter igjen, forsikrer Kjersti Vister.

Ønsker du å vite mer eller sikre deg biletter? Da kan du gå videre her!