Satser på profesjonell kultur med ny stilling



Ålesund kommune ønsker å styrke den profesjonelle delen av kulturlivet, og har derfor ansatt Lin Marie Norberg Jacobsen i en nyopprettet stilling for denne delen av kulturen.

Lin Marie Norberg Jacobsen kommer fra stillingen som kulturkonsulent i Ålesund kommune når hun nå går inn i den nye stillingen.

- Vi ønsker å legge til rette for at Ålesund kommune har et rikt og mangfoldig kulturliv, også innen det profesjonelle området. Dette er en viktig og nødvendig del av Ålesund kommunes arbeid for å styrke kommunens attraktivitet og urbane kvaliteter, sier kultursjef Oskar Skulstad i en pressemelding.

Lin Marie Norberg Jacobsen kommer fra stillingen som kulturkonsulent i Ålesund kommune. Her har hun gjort en svært god jobb i moderniseringen av kommunens kulturtilbud til ungdom – under paraplyen Ung i Ålesund.

På kort tid har hun gjenoppbygd UKM til å nå ungdom i hele kommunen, og vært med å skape spennende kulturprosjekt som konsertserien Spire og kunstformidlingsprosjektet Framtiderne, heter det i pressemeldingen.

(Fortsetter under).

Lin Marie Norberg Jacobsen skal ha en stor del av æren for å bygge opp igjen UKM. Nå er det den profesjonelle delen av kulturlivet hun skal ta for seg. (Bildet er fra UKM tidligere i år).

Lin Marie forlater nå et område som virkelig er i vekst, for å arbeide med en del av kulturlivet som Ålesund kommune ikke har satset nok på tidligere, sier kultursjefen.

Lin Marie er utdannet både i Public Relations (PR) og markedskommuniksjon fra BI i Oslo og innen dans og musikkteater fra Bårdar i Oslo, og har arbeidet flere år som profesjonell danser og koreograf. I tillegg har hun jobbet i mange år med eventplanlegging og arrangemenstavvikling i inn- og utland.

- Kombinasjonen av hennes erfaring som utøvende, sin usedvanlige nytenkning og store gjennomføringskraft, gjør Lin Marie til et naturlig førstevalg for oss.  Vi gleder oss til å arbeide med Lin Marie for å gjøre Ålesund til Norges mest spennende kulturby, avslutter kultursjef Oskar Skulstad.