Til toppen

\ loading=

Satser på årets bypåske

Det skjer mye i sentrum i påska, og nå melder Hotel Brosundet og tilhørende fasiliteter at de for første gang holder åpent i påska.

Mange søker seg til fjellet i påska, men slett ikke alle. Mange foretrekker bypåske, noe også Hotel Brosundet har tatt på alvor.

De samler seg framfor den store peisen i lobbyen, for det er her noen av aktivitetene skal skje i påsken. (F.) Resepsjonist Gunn Riise, concierge Marianne Staurset, food & beverage manager Kjetil Henriksen og leder for forretningsutvikling Christel Furnes.

Attraktiv bypåske

-Vi har holdt stengt i påsken i alle år, men samtidig fått stadig flere forespørsler om vi er åpent. Så nå åpner vi opp også i påsken, sier Christel Furnes Stene, som er leder for foretningsutvikling hos Hotel Brosundet, som ikke nøyer seg med åpent hotell.

-Nei, når vi åpner hotellet så åpner vi alt. Matservering i Stuene og Sjøbua, i tillegg til at også Butikken har åpne dører på dagtid.

Målet er klart. For Christel og de andre ansatte ønsker å bidra til å gjøre byen mer attraktiv, også i påska.

Også butikken på hjørnet holder åpen på dagtid i påsken. Butikkleder Birgitte Brekke og Christel Furnes lover at påskeeggene også ligger klar på disken.

-Vi har mange aktiviteter på hotellet gjennom året, og mange har savnet oss i påska, for konseptene vi kjører har blitt populære, forteller Christel.

-For å nevne noe så kjører vi på med alt hele påsken, og det er ikke bare for hotellets gjester. Alle er velkommen til å besøke oss, og ta del i aktiviteter.
Onsdag blir det som vanlig konsert ved peisen, når Angelica Storøy kommer for å synge på ”Brosundet etter seks”.
Påskehelgen fra skjærtorsdag til søndag har vi pianist på plass fra klokken 18.00, og det er vår form for afterski i byen.
Vi har også vår egen variant av afternoon tea, som vi har kalt ”Tedans” gjennom påska, og det blir ”Sundet yoga”, badstue og treningsmuligheter. Og i påsken tenner opp bålpanna, forteller Christel, som også inviterer på utflukt og utendørs aktiviteter.

Påsken er kommet til sona Apotekergata. Og påskeegg er å få i butikken, i tillegg til at alle gjestene på Hotel Brosundet selvfølgelig får besøk av Påskeharen.

Opplevelser

-Vi ser klart at folk har oppdaget byen og ikke minst gjenoppdaget Brunholmen. Og vi vil bidra med vårt, for blir det fint vær kan det hende at vi åpner lekteren for uteservering.
Og vi arrangerer padletur med kajakk med guide. Guide har vi også med oss når vi drar på Sulafjellet for å gå trugetur lørdag. Da er det jo nydelig med en Afternoon tea på hotellet etterpå.
Vi vil at opplevelsen av Ålesund skal bli optimal, og har en dyktig concierge som mer enn gjerne bistår gjestene med å få best mulig opplevelse når de besøker byen, forteller hun.

-Hvem er den typiske overnattingsgjesten i påska tror du?
-Litt forskjellig. Noen kommer for å nyte et opphold hos oss, før de reiser videre for å feire påska på Union Øye, eller til Storfjord hotell. Der kan de jo kanskje få oppleve maten til kokk Nils Flatmark, som nylig vant Nordic Chef.
Andre gjester er opprinnelig fra byen, men bor borte og ønsker å besøke familie og venner i påsken.
Og vi sørger for at alle gjestene får påskeegg. For påskeharen sjekker også inn.
-Vi skal lage en koselig bypåske, avslutter hun.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!