Premierefest for VikanisseneI snart en hel måned har Vikanissene og andre medvirkende filmet det som nå har blitt filmen «Vikanissen & Smånissene Redder Juleparaden». Og tirsdag var det premierefest med pizza og bowling.

De sju Vikanissene i "sivil" fikk hver sin julekalender i gave på premierefesten på Thon Baronen hotell. Fra venstre Oline Breen (Stjerne), Mia Møller Belsvik (Myrna), Erik Langeland (Storm), Adrian Valderhaug Sønderland (Kvist), Johannes Walderhaug (Vikanissen Ola), og Einar Tønnesen foran (Knirke).,

Det hele begynte i 2015 som en liten reklamefilm for Spjelkavik skolekorps sitt arrangement, Juleparaden, og tenningen av juletreet på toppen av Spjelkavikfjellet.

Da kun med selve Vikanissen Ola i en kort snutt.

To nye filmer kom til. Alle korte, men i fjor kom også Vikanissens småsøsken med i filmen, der vi følger dem på tur ned fjellet, for å delta på Juleparaden.

I år har det hele blitt en historie der Vikanissen Ola, Storm, Knirke, Mose, Kvist, Myrna og Stjerne skal redde Juleparaden.

Det hele har blitt en koselig film på rundt en halvtime, spekket med både humor, julestemning og litt dramatikk.

(Fortsetter under)

Byens mest kjente politimann, Øyvind Vebenstad har en fengslende rolle i "Vikanissen & Smånissene Redder Juleparaden".

Alle de sju nissene er medlemmer i Spjelkavik skolekorps, men også andre har deltatt i innspillingen.

Rundt femti mennesker er involvert, deriblant politiets Øyvind Vebenstad, et fotballag og en rekke andre i roller som bussjåfør, politimann, politimester og kioskdrivere.

Både Pluto og Stuen er med, for de serverer nemlig softis med kanel, sukker og smørøye, siden selveste Julenissen ikke fant grøt på sin vandring i Ålesund sentrum.

Søndag ble det verdenspremiere på «Vikanissen & Smånissene Redder Juleparaden» i en fullsatt amfi på Spjelkavik ungdomsskole, like etter Juleparaden, som Vikanissene selvfølgelig har reddet.

(Fortsetter under)

Nissebowling. Fra venstre Oline Breen, Arvid Hjelm, som spiller Julenissen, Edgar Ramstad som spiller Fjøsnissen, og Johannes Walderhaug, som har spilt Vikanissen Ola for fjerde gang.

Med enormt med gode tilbakemeldinger var det på sin plass for alle medvirkende å feire seg selv med bowling, pizza, is og utdeling av julekalender med bilde av Vikanissene, og godteposer til andre medvirkende.

Det er TVSmia og Spjelkavika.no som har produsert filmen for Spjelkavik skolekorps.

Og vil du se «Vikanissen & Smånissene Redder Juleparaden» så finner du den her, på sidene til spjelkavika.no

Ho ho ho.