Plastavfall ble vakker kunstI disse dager har skoleelever fra Borgund videregående skole og Ålesund kunstfagskole pyntet i forbindelse med Eropeisk mobilitetsuke. Vi møtte elever fra kunstfagskolen på hurtigbåtterminalen.

Tekst og foto: Fridgeir Walderhaug

Elever ved Ålesund kunstfagskole f.v. Linnea Brunvoll Steffenssen, Richard Wågsholm Westbø, Laila Elaine Måløy, Ronja Helen Grimsø, Julie Killingberg og lærer/kunstner Marianne Molvær Nygård

Lærer og bildekunstner Marianne Molvær Nygård og 18 elever hadde vært i sving mange timer på landgangen til hurtigbåtterminalen da Bypatrioten stakk innom. Da var hun og fem elever i full sving med å montere opp kunstverket.

-Vi har alle fått tildelt hvert vårt sted å dekorere av Ålesund kommune i forbindelse med Europeisk mobilitetsuke. Vi har fått busstoppet på St.Olavsplass og landgangen til hurtigbåtterminalen, og her er det et fantastisk lys, sier Molvær Nygård.

(Fortsetter under).

Finn et budskap.

Materialet elevene har brukt er gamle plastposer, og temaet er havet.

At de har vært kreative er hevet over hver tvil.

-Det er et materiale som i utgangspunktet er søppel. Og som ikke hører til i havet. Det har vi forsøkt å lage kunst av ved å bruke farger, tegninger og dikt, blant annet, sier Julie Killingberg, en av elevene ved skolen.

-Vi re-designer plast. Lager gull av et simpelt materiale, legger hun til.

-Elevene går en toårig utdannelse. Disse elevene er i første klasse, og dette prosjektet havner under faget ”Fargeteori”. Og når de nå setter sammen kunstverket så er det av trekanter. Mange av disse settes sammen til kvadrater i et fargespill, sier Molvær Nygård.

(Fortsetter under).

Elevene bruker zalovann som er lite utblanda for å feste opp kunsten.

-Vi jobber med grunnformer, derfor trekanter som blir kvadrater. Og det blir jo et puslespill der ting passer sammen, men alle er forskjellige, sier hun.

Elevene er fornøyd med prosjektet de har jobbet med i mange timer. Nå skal det få henge ei uke.

-Vi har brukt tjukt zalovann som ”lim”. Det klistrer seg til vinduene, så får vi se hvor lenge det sitter sier Richard Wågsholm Westbø. Han synes det ble et flott prosjekt.

-Ja, og så er det jo hyggelig å kunne gjøre litt stas på alle de som daglig ferdes kollektivt, sier han.

(Fortsetter under).

Borgund videregående har virkelig tatt den helt ut på Campus. Til trivsel for reisende.

Europeisk mobilitetsuke 2018 går fra 16 til 22 september og har i år temaet ”Velg rett reisemiks”.

Målet er å få flest mulig til å reise mer miljøvennlig, samtidig som en får dekket sitt reisebehov.

Nedenfor ser du noen av bildene vi tok fra pyntingen på hurtigbåtterminalen og bussholdeplassen på Campus.

 (Se bildene under).