Til toppen

Padmax 30 år med eksotisk mat

I 30 år har Yogendran Pathmanatan sørget for førsteklasses eksotiske råvarer fra fremmede himmelstrøk. Nå planlegger han og datteren Perly lørdagens jubileum for Padmax i Kremmergaarden.
Av Fridgeir Walderhaug

Perly Kristin Vestgård og pappa Yogendran Pathmanatan driver Padmax i Kremmergaarden. Og lørdag skal de feire 30 årsjubileum med rabatter og lodd for barna.

Perly Kristin Vestgård og pappa Yogendran Pathmanatan driver Padmax i Kremmergaarden. Og lørdag skal de feire 30 årsjubileum med rabatter og lodd for barna.

-Pappa kommer fra Sri Lanka, og der solgte min farfar leketøy i egen butikk, så jeg tror at genene for å drive butikk er noe pappa har fra farfar, sier Perly Kristin Vestgård.

Padmax ligger i underetasjen i Kremmergaarden og er en familiebedrift der pappa Yogendran og eldstedatteren Perly er drivere.

-Pappa kom til Norge i 1986 for å studere på folkehøyskole, før han startet butikk.

Først med TV-spill og litt pynteting. Men folk fra Thailand spurte om han ikke kunne selge matvarer, og det gjorde han.

-I 1992 startet han opp i et lokale på Buholmgata, før det ble Kirkegata i et lite lokale der.

I 2002 startet han butikken i Kremmergaarden. Først nede, så oppe, og nå nede igjen, forteller Perly.

Yogendran og Perly fører matvarer fra Asia, Balkan og i det siste også fra Latin-Amerika.

Yogendran mener Perly er best på å fortelle, og vi benytter anledningen til å spørre om mat.

-Er din far bare foretningsmann eller er han også glad i å lage mat?

-Han er veldig glad i å lage mat, og er dyktig. Også norsk mat. Søndag var vi hjemme med ham og spiste nydelige kjøttkaker. Men han liker å teste ut, spesielt med krydder, og det ser vi at stadig flere nordmenn også ønsker.

Det er et yrende liv i butikken når Bypatrioten er på besøk. Spesielt er mannskapet på et stort cruiseskip innom butikken. Mannskapene om bord får nemlig rabatter.

-Ja, de får ti prosent avslag ved å vise mannskapskortet sitt. Da kjøper de stort sett noe snop og nudler. Det er enkelt å lage på lugaren mellom måltidene de får om bord.

Det er mannskapenes fravær vi merket mest av under pandemien.

Nå er de tilbake, og bra er det. For det har gått opp og ned disse 30 årene. Spesielt etter at vi har fått flere konkurrenter. Men vi er her jo fortsatt, og har mange faste kunder sier Perly, som nå er i full sving med å planlegge jubileet.

-Lørdag fra klokken 10.00 er det kake og kaffe for de som kommer innom. Og det så lenge kaka rekker.

I tillegg kjører vi 20 prosent avslag på alle varer fram til klokken 16.00, og siden det er barnas dag har vi laget ei skål vi legger lodd nedi.

Der kan de vinne ting fra butikken, samt at vi har fått sponset to gavekort på kroner 500 og åtte på 250 kroner fra RIA, et pengeoverføringsselskap vi er agent for.

Nå gleder vi oss til lørdag og jubileet, forteller Perly.