PåskesnadderDet nærmer seg påske. Vi stoppet innom en av byens to slaktere for gode tips til påskematen som gjerne betyr lam. I alle varianter. 

Disken er fylt til randen med ferske delikatesser,  og det går unna. Folk strømmer nemlig til slakteren i Ålesund sentrum. Vi stoppet innom Hole Kjøtt for noen påsketips. 

Det nærmer seg jo påske og da går det gjerne i lam i alle varianter.

- Noen velger den helt tradisjonelle lammesteken, mens andre vil ha ferdig marinert eller krydret lammelår, lammecarre, lammekoteletter ,ribbestek av lam eller ferdig steamet og marinert lammeknoke, sier Laila Hole og guider oss gjennom et himmelsk utvalg.

-Noen vi ha lammebog som man bare varmer i ovn eller på grill, men påskeaften er det gjerne pinnekjøtt med tradisjonelt tilbehør som gjelder, forklarer hun.

Laila Hole hos Hole Kjøtt starter grillsesongen til påske.

Delikatesser på rekke og rad

Gode marinader må til når man skal fyre opp grillen.

Starter grillsesongen

-Mange starter grillsesongen til påske og da er det fint å ha med med gode snadderpølser som kan tilberedes ute ved skibakken på bål eller medbrakt varm på termos. Ha gjerne noe god spekemat på lur også, du vet aldri når det plutselig banker på døra, sier Laila som er veldig glad i påske.

-Påsken for meg betyr god mat og tid med familien. Jeg koser meg uansett vær og er like gjerne inne som ute. Av hensyn til andre holder jeg meg unna skibakken, men fyrer heller på grillen og lager noe godt, sier hun og ønsker alle bypatrioter riktig god påske.