Til toppen

\ loading=

Overrasket som vinnere av Talent Sunnmøre-stipendet

Her oppdager Julie Rogne og Linda-Mari Eilertsen Hatmosøy at de ikke skal i et intervju, for i stedet får blir de overrasket med beskjed om at de er årets vinnere av Talent Sunnmøre-stipendet.

GLADE: Julie Rogne og Linda-Mari Eilertsen Hatmosøy kunne smile etter å ha mottatt stipendet i lokalene til Sparebank1 SMN.

Det var ingen tvil om at de to satte svært stor pris på overraskelsen som de fikk i Sparebank 1 SMNs lokaler i dag.

– Hva er det som skjer, sier Julie og Linda-Mari nærmest i kor i det de kommer inn i rommet hvor åtte personer sto og ventet.

– Jeg har lurt dere hit med tanke på at dere trodde dere skulle få noen ekstra spørsmål rundt søknaden. Men dere får stipendet, sier Maria Remøy-Sjåstad i Sparebank 1 SMN, som har selv har deltatt på Talent Sunnmøre tidligere.

Gledeshylene ljomet så mellom veggene.

– Og vi som hadde preppet oss slik, får å kunne si noe fornuftig, sier Rogne og Eilertsen Hatmosøy.

– Tusen takk, dette kommer til å bli så kjekt. En fantastisk overraskelse, for vi tenkte det var så mange dyktige folk som har søkt, at de kom til å bli vanskelig å vinne frem, la de til.

Tenker langsiktig

Talent Sunnmøre er prosjekt i regi av Næringsforeningen Ålesundregionen sammen med Sparebank1 SMN og flere andre samarbeidspartnere.

Selv skriver de på sine hjemmesider at målet er at bedriftene og deres deltakere skal oppleve merverdi og økt kunnskap. Deltakerne får innsikt om regionalt næringsliv, bærekraft, digitalisering, innovasjon, ledelse og kommunikasjon. I tillegg vil relasjoner og nettverksbygging stå i fokus. På sikt skal Talent Sunnmøre bidra til en mer attraktiv region og styrke konkurransekraften til bedriftene.

BIDRAR: Konsernbanksjef i Sparebank1 SMN, Jan Rune Hurlen, er opptatt av å bidra slike at unge ledere får økt kompetanse.

Dette er første året det deles ut stipend med midler fra SpareBank 1 SMN og Nordvest Forum, så Rogne og Eilertsen Hatmosøy fikk æren av å være de første som får tildelt stipendet, og får dermed muligheten til å være en del av det fjerde kullet til Talent Sunnmøre som har oppstart i septembe

– Nordvest Forum hadde et lederutviklingsprogram som gikk i 25 år på Sunnmøre. Over 1.000 ledere har deltatt i programmet og vi har et næringsnettverk som fungerer veldig godt på grunn av det. Det var igjen midler da vi la det ned og vi ble enige om det skulle gå til Næringsforeningen og  til noe som handlet om lederutvikling. Over en lunsj tok vi de pengene og så doblet vi det fra banken, så nå skal vi gi to talenter midler hvert år over fem år, så dere er de to første, sier konsernbanksjef i Sparebank1 SMN, Jan Rune Hurlen.

– Talent Sunnmøre er et utrolig spennende program. Og jeg har lyst å gi skryt til Sparebank 1 SMN, for det var Jan Rune Hurlen sin idè over en lunsj at midlene skulle gå til et nytt stipend og Maria har fulgt det opp.  De har tenkt langsiktig på talentutvikling, regionutvikling og regionutbygging. Hva må til og hva trenger vi. Så dette hadde ikke blitt til uten Jan Rune og Maria, sier regiondirektør i NHO Møre og Romsdal, Lene Trude Solheim, som satt i juryen.

– Gleder oss til å bidra

De to vinnerne er klare på dette vil gi de muligheter de ellers ikke ville hatt.

– Vi er i en oppstartsfase, så vi har ikke muligheter før om noen år å spandere noe slikt på ansatte. Det er vanvittig å kunne få en slik mulighet når bedriften ikke er rustet for det helt enda. Det er helt sykt, jeg klarer knapt å fatte det, sier partner og event manager i Pir, Julie Rogne.

– Selskapet ble oppstarta i september, og alle midler til kompetanseheving, kurs, opprettholding og sertifisering går til de ansatte. Selv kommer jeg helt sist, så jeg hadde ikke hatt muligheten til å ha gjort noe slikt på mange år. Vi er veldig takknemlig for å ha fått denne muligheten og gleder oss veldig til å bidra, sier daglig leder i Aicono Ålesund, Linda-Mari Eilertsen Hatmosøy.

SMILENDE: Julie Rogne og Linda-Mari Eilertsen Hatmosøy klarte ikke slutte å smile etter å ha fått beskjeden at de var årets vinnere av Talent Sunnmøre.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!