Opplev Mio, min MioAstrid Lindgrens klassiker Mio, min Mio på turné i Møre og Romsdal.
Den bør du ikke gå glipp av.

 

Iver Innset i rollen som gutten Mio.

Astrid Lindgrens klassiker Mio, min Mio er kanskje en av verdens vakreste barnebøker; elsket og lest av flere generasjoner barn og voksne over hele verden i over seksti år. Nå reiser Teatret Vårt på turné i Møre og Romsdal med forestillingen som har spilt for fullsatte saler og til strålende kritikker. 

 

Mio, min Mio er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. Det Mio ikke vet er at hans skjebne har vært bestemt i tusener av år, og nå venter reisen til Landet Utenfor og den endelige kampen mot ridder Kato, en av barnelitteraturens aller skumleste skikkelser.  

(Fortsetter under)

Historien om Mio er en fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre.

Fortellingen om Mio er en feiring av hvor langt fantasien kan ta deg – et vanlig eple kan bli til et magisk gulleple, en gammel flaske kan inneholde en mystisk ånd og en liten gutt kan bli en modig prins. Det er et eventyr om tilhørighet og fantasi. En fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre. 

 

Forestillingens scenografi og kostymer tar oss bokstavelig talt med inn i bokens verden; det visuelle viser oss også hvilke muligheter fantasiens magiske krefter kan skape. 

Regissør Hilde Brinchmann er en av Norges mest innovative skapere av teater for barn og har tidligere dramatisert og regissert Trollmannen fra Oz, som fikk Heddaprisen i klassen for beste barne- og ungdomsforestilling i 2015.  

(Fortsetter under).

Mio, min Mio spilles i Arbeideren fra 10. til og med 25. oktober, og passer for barn fra 6 år.

Forestillingen har spilt for fulle hus hele 11 forestillinger i Molde og har fått strålende kritikker. Mio, min Mio skal nå besøke kulturhusene i fylket samt en lengre spilleperiode i Ålesund med første forestilling 10.oktober til og med 25.oktober i Arbeideren kulturhus. 

 

Forestillingen er en co-produksjon med Nordland Teater.  Mio, min Mio passer for barn fra 6 år.