Til toppen

\ loading=

Ønsker flere utstillere til Innflytterdagen

Sissel Standal vil ta imot deg med åpne armer, om du ønsker å være med og vise det store mangfoldet Ålesund har å by på under arrangementet Innflytterdagen.

Et nytt og stort fellesskap inviterer nå bredt til lag og foreninger i byen, som ønsker å fortelle om aktivitetene de driver på med. Målgruppa er mennesker som har flyttet til byen.

– Innflytterdagen markerer starten på The North West. Molde har arrangert Innflytterdagen i mange år, og varaordføreren vår, Monica Molvær, drømte om å få en slik dag her også mens hun var i Sentrumsforeningen. Nå blir det en realitet, sier daglig leder i Framtidslaben, Sissel Standal.

– Vi ønsker å synliggjøre mange av de tilbudene som lag, organisasjoner og bedrifter står for som kan være med å hjelpe de som er nye i området til å finne seg bedre til rette. Det skal være lavthengende frukter for tilflyttere, om det er studenter, innvandrere eller noen har flyttet av andre grunner som om de blir med en partner som har fått seg en ny jobb, legger hun til.

Ønsker et mangfold

The North West er en festival som handler om mennesker, idéer og løsninger som bidrar til et bedre samfunn og arrangeres fra 27.- 30. april. Innflytterdagen er altså på festivalen første dag og påmeldingsfristen for de som ønsker å ha en stand på festivalområdet er 1. april.

– Fristen er 1. april, men siden det er i slutten av påska, så kan det være at vi utvider den. Invitasjonen har gått ut til alle medlemmene av både idrettsrådet og kulturrådet i byen. Sentrumsforeningen har sendt også ut invitasjoner og vi har annonsert. Vi har allerede fått inn noen utstillere og målet er 20-25 forskjellige stander. Vi ønsker et mangfold, så det kan være alt fra en sjakklubb til fugletittere. Vi vil være åpne for at flest mulig fritidstilbud kan vise seg frem.

I tillegg blir det scene hvor det blir underholdning og det blir mulighet for byvandring.

– Planen er å lage en festivaldag hvor mye skjer. Vi har en scene med underholdning, utstillinger, enkle stander og mye mer. Det kommer til å bli liv og røre. Blant annet skal koret “Det koret” opptre og historien bak koret er fantastisk. Det ble etablert av noen som flyttet tilbake til byen som så etter et felleskap gjennom det å starte et kor. Og jeg tror hele 90 personer møtte opp første gangen.

– Vi skal ha ei hjerteløype, hvor hjertet legges over sentrum. Og så skal vi ha byvandring der vi går innenfor området til hjertet. Jeg håper mange vil få med det med seg og det er bare å ta med seg hele familien. I tillegg er hjemmekamp for AaFK mot Raufoss kl 16:00, så det kan være perfekt å gå videre til Color Line Stadion etterpå.

Sosial bærekraft

Arrangement skal holdes på Sørsida.

– Det skal rigges til et festivalområde på Sørsida og det er fordi vi ønsker å bidra til å skape aktivitet der. Det er fint å kunne vise hvilke muligheter som finnes ved å bruke det området nå før ting blir bygd ut. Det kan medføre at publikum blir vant med å dra dit før de nye byrommene kommer på plass.

Fellesskapet som står bak Innflytterdagen er Framtidslaben, Ålesund Sentrumsforening, Næringsforeningen, The North West, Ålesund Idrettsråd, Ålesund Kulturråd og Ålesund kommune.

– Å være en brobygger er tematikken for The North West. Det handler om sosial bærekraft, omtanke for menneskene i samfunnet og hva vi kan gjøre for å bli en varmere by og region ved å ta vare på menneskene som er her. Så vi tok kontakt med Sentrumsforeningen og sa at dette kunne vi få til i fellesskap. Og da er det ekstra gledelig at vi fikk med oss mange andre aktører, sier Sissel Standal.

Dersom du ønsker å melde på et lag, en forening eller bedrift, kan du gjøre det her.

SØRSIDA: Festivalen skal holdes på Sørsida.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!