Med manus i vinduet140 elever, en haug med faglærere, scenografi, instrumenter og «tagging» på vinduene er bare noen av ingrediensene når Fagerlia videregående skole inntar Parken kulturhus for å sette opp musikalen «Play Alter Native». 

Elever fra danselinjen finpusser og øver før premieren på Parken Kulturhus. Foto: Anne Marthe Vestre Berge, Bypatrioten

 


Om ei drøy uke vil de være godt synlig for byens befolkning.

-Da smelter vi sammen med bysentrum, sier produsent og avdelingsleder Endre Volden som forteller at det blant annet skal bæres inn store vanntanker og fraktes hele elver gjennom salen når det gjøres klart til premiéren 8. februar.

Det er Vg 2 og 3 ved musikk, dans og drama som bærer hovedansvaret for produksjonen, men denne gangen inkluderes også hele skolen i ulike prosjekter.

-Det ene prosjektet er det Vg 1 som står for. De skal skape et visuelt inntrykk og er det første publikum møter.

Manuset skrives rett på de store vindusflatene i kulturhuset.


-De skal de «tagge» alle vinduene med tekst fra manuset. Det blir kjempetøft og kommer i tillegg til annen aktivitet i foajeen. Kanskje ikke jeg skal si tagge, ler Volden som forsikrer om at alle tillatelser er på plass.

Fagerlia setter opp musikal annet hvert år. Et stort og tidkrevende prosjekt.

-Produksjoner som dette krever, men det er en fantastisk plattform for å øve på samarbeid på tvers av de ulike gruppene. Det å utvikle et felles språk, trene på arbeidsetikk og bygge forståelse mellom de ulike formene musikk, dans og drama. På denne måten forbereder vi de på det som venter ute i den virkelige verden, forteller Volden.

Endre Volden er produsent for forestillingen og avdelingsleder ved Fagerlia videregående skole.

Arbeidet med musikalen startet opp like etter sommeren og det har gått i ett. I tillegg til at de ulike gruppene har jobbet hver for seg har de vært samles til fellesøvinger hver tirsdag.

-Nå skal de bli kjekt å komme ut av skolen og inn til byen. Da blir vi en del av bybildet og elevene suser på kafé i pausene og det myldrer rundt kulturhuset. Litt som jeg håper det blir når vi inntar den nye «byskolen» på Sørsiden. Det blir jo en ren kunstfaglig skole som blir dynamitt herfra til månen, ser han entusiastisk.

Forestillingen ser du på Parken Kulturhus 8.-10. februar.
Varighet 1 t og 20 min.

Produsent:
Endre Volden

Regi:
Eldrid Schrøder Kvalvik

I produksjon:
Einar Didriksen
Kjell Endre Grønningsæter
Elise Gjærde
Rune Sæter

Plakat:
Produsert av elevene fra kunst, design og arkitektur.

Deler av manuset på vinduene i Parken Kulturhus

140 elever inntar Parken Kulturhus i ei hel uke.