Maki med store endringerVi kommer til å holde stengt hele januar, men når dørene åpnes igjen håper vi å kunne overraske publikum. Nå som 62°NORD endelig er i mål med sammenslåingen av hotellene passet det ypperlig at man også gir restauranten et stort løft, forteller Anders Göransson.

Kjøkkensjef Stig Strømsvåg og Anders Göransson, F&B Manager, gleder seg til oppussing og nytt konsept på restaurant MAKI og Brosundet Bar

Sjømatrestauranten Maki ligger plassert helt nede ved vannkanten og er en naturlig del av Hotel Brosundet.

-Vi skal renovere hele restauranten og vil når alt er klart også få dobbel kapasitet, sier han. 

I tillegg til selveste ombyggingen skal de også pusse opp menyen og skape ny aktivitet.

-Vi er en sjømatrestaurant. Det skal vi fortsette å være, men i tillegg jobber vi også med å legge til noen utvalgte kjøttretter. Vi er svært opptatt av lokalmat og det å kunne spille på de ulike sesongene. Sunnmøre og Norge har jo en helt unik natur og topografi som ikke bare gir inspirasjon, men også en fantastisk tilgang på råvarer. Akkurat det skal vi ta en enda større bit av med det nye konseptet.

-Her skal det også lages flere soner med ulike matkonsepter. Det inkluderer uformelle samlingspunkt som åpner for både gjestespill og en leken meny. Vi ønsker å være med på laget for en enda mer levende by og jobber nå med aktiviteter også utenom helgene, sier han.

(Fortsetter under)

MAKI i Ålesund sentrum pusser opp både lokalene og menyen.

Turister og lokalbefolkning

Som en del av opplevelsefirmaet 62°NORD har restaurant Maki ulike oppdrag gjennom året.

- På den måten er vi heldige. Vi har en god blanding av alt fra eksklusive grupper og lukkede arrangementer til egne hotellgjester, turister og lokalbefolkning. Så det er nok å gjøre, sier han og føyer til at pågangen fra enkeltstående turister overrasket de i år.

-Det var rett og slett helt crazy fra mai til september og det er ingenting som tilsier at den trenden skal snu, så her må vi bare rigge oss for de kommende årene. 

Uteservering og vintagestil

Baren, som i dag også har direkte inngang fra Apotekergata, vi bli et sentralt møtested i de nye planene.

-Vi jobber blant annet med å tilpasse en coctailmeny med vintage stil og til sommeren håper vi å ha fått på plass en helt ny uteservering, så her krysser vi fingrene for mange soldager i Ålesund.

Gjett om Bypatrioten gleder seg til å se det ferdige resultatet da? Ikke minst er dette veldig spennende for Aspøya som bydel. Her trengs en dytt for å øke livet i gatene. Prosjekter som dette er midt i blinken og lover svært bra! 

Mat og byliv på Aspøya.

Brosundet Bar ligger på gateplan i Apotekergata. -Her er publikum hjertelig velkommen innom enten det er for en helaften eller noe leskende før et kulturarrangement, sier Anders.

F&B Manager Anders Göransson er opprinnelig fra Sverige og har latt seg imponere over turistsesongen i Ålesund som de opplevde strakk seg fra mai til september. Det er jo helt fasinerende, og vi må bare rigge oss for fortsettelsen, sier han.