Til toppen

Lokalt næringsliv med støtte til Leger Uten Grenser

Lokale aktører står bak initiativ for å støtte arbeidet til Leger Uten Grenser i Gaza. På toppen av Pirbygget i Ålesund sentrum kan du nå lese budskapet: Ceasefire!

Budskapet på toppen av Pir er en oppfordring til støtte for Leger Uten Grenser.

– Jeg tror mange føler på et behov for å bidra på én eller annen måte. Det gjorde vi også. Til slutt valgte vi å tro på at et lite designstudio i Ålesund kan gjøre en forskjell, forteller Kristina Giske, daglig leder i Vest Studio.

Tett dialog med Leger Uten Grenser resulterte i et tydelig budskap i vinduet. Med det har Vest Studio og Pir satt i gang en aksjon hvor de oppfordrer næringslivet til å bidra.

– Hvis vi kan gjøre en forskjell sammen med folk på huset, så gjør vi det. Det er skikkelig fint å kunne bruke engasjementet og kompetansen vår for å hjelpe i det som kan virke som en helt håpløs situasjon, sier Anja Solevågseide, daglig leder hos Pir.

Blir lagt merke til

Budskapet i vinduene på Pir blir ikke bare lagt merke til her i Ålesund. Generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum, trekker frem initiativet som et lysglimt og håper aksjonen kan spre seg.

– Måtte dette bli som et ekko landet rundt, som varder som snakker sammen fra ett vindu til et annet, fra en bedrift til en annen, oppfordrer Lindis Hurum.

Kristina Giske og kollegaene i Vest Studio kjente på behovet for å gjøre noe. Nå håper de at initiativet og Leger Uten Grenser får støtte fra andre i næringslivet.

Fra bedrift til bedrift

Nå håper initiativtakerne at næringslivet blir med og spre budskapet. Og ikke minst bidra til arbeidet til Leger Uten Grenser i Gaza. Ved å markere donasjonene med “CEASEFIRE!”, vil Leger Uten Grenser se hvor store ringvirkninger vi klarer å skape sammen.

Målet vårt er at bedrifter i Norge sprer budskapet og oppfordrer videre til å til å donere til Leger Uten Grensers livreddende arbeid verden over.

Det gjøres via Vipps til 2177, merk donasjonen: CEASEFIRE! Sammen kan vi vise at vi ikke tolererer dette, sier Kristina Giske i Vest Studio.