Til toppen

Løper for kampen mot brystkreft

I fjor ble det samlet inn 2 140 600 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen fra Rosa sløyfe-løpene. I år kommer løpet til Ålesund, og du kan være med på innsamlingen den 13. oktober.

Anne-Barbro Nygård og Liv Nakken i Brystkreftforeningen er sammen med Angelika Sverdrup klar for Rosa Sløyfe-løpet som skal skje 13. oktober.

Hver oktober er det fokus på brystkreft. Med Rosa Sløyfeløpet ønsker man å skape økt oppmerksomhet på brystkreftsaken.

– Inntektene fra løpet går til Rosa sløyfe-aksjonen. Påmelding koster 400 kroner hvorav 200 av de kronene går uavkortet til aksjonen sier Anne-Barbro Nygård i Brystkreftforeningen.

– Man kan selvsagt også velge å donere, uavhengig om man skal delta i løper eller ikke, legger hun til.

Løpet arrangeres i flere byer i Norge, men i år er første gangen det arrangeres i Ålesund. I alle byer kan man velge mellom en lang og en kort løype.

– Vi skal starte her ved Dronning Sonjas Plass og løpet forbi kaia, rundt Skansekaia, mot Flatholmen og tilbake. Den korte løypa blir samme rute, men stopper litt før, sier Angelika Sverderup, som er ambassadør for løpet i Ålesund.

(Fortsetter under…)

Denne gjengen deltok på treningsløpet for å varme opp til 13. oktober.

Hun er veldig glad for at løpet endelig har kommet til Ålesund. Selv har hun deltatt i Bergen.

– Nå slipper man å reise bort for å delta. Selv er jeg opprinnelig fra Bergen og har deltatt der sammen med min mor på 73 år. Dette var noe vi manglet her, så det var på tide det kom hit, mener hun.

– Endelig kom det hit. Vi har hatt lyst til å få løpet hit kjempelenge, sier Anne-Barbro, som sammen med Liv Nakken, som også er i Brystkreftforeningen, møtte opp til treningsturen for å varme opp til oktober.

Alle som ønsker kan delta. Menn som kvinner, store som små, og lag og foreninger kan melde på lag og løpe sammen. Det er en fin måte og gi på, samtidig får man kommet seg i bevegelse. Det er mest kvinner som deltar, men menn kan også få brystkreft, forteller de.

Louise Skak og Morten Andersen mener det er er viktig løp som er enkelt å støtte for en viktig sak.

Louise Skak er en av de som synes det er viktig med Rosa Sløyfe-løpet. Hun har deltatt flere ganger i Oslo, men er veldig fornøyd med å få det til Ålesund.

– Jeg har vært med tre ganger i Oslo på løpet. Jeg håper mange vil være med her, for det er en fin måte å bidra på, mener hun.

– Jeg hadde selv brystkreft for fem år siden, men er nøye på at jeg ikke vil konstruere noe. Det er bra å få trent seg og komme seg ut.

Den eneste mannen som møtte opp til treningsøkten var Morten Andersen.

– Det skulle bare mangle at Rosa sløyfe-løpet kom til Ålesund. Her er mange løpere i byen. Det er en fin måte å vise støtte til andre på, og gjerne andre som trenger det. Samtidig kan man væra sosial sier han, før treningen starter og alle løper avgårde.