Laavfest inviterer frivillighetenDen 13. august går årets Laavfest av stabelen på Nedregarden og bana til Ålesund golfklubb i Spjelkavik. Nå inviterer arrangørene frivilligheten til å delta og å vise seg fram.

Av Fridgeir Walderhaug

Kai Martin Kvalsund og Inger Johanne Langeland håper mange lag og organisasjoner vil komme og vise seg fram på Laavfest 13.august.

Vel vitende om at det er sommerferie så håper arrangørene av Laavfest likevel at frivillige lag og organisasjoner finner muligheten til å delta.

- Dette er et samarbeid vi i Laavfest har sammen med kommunedelsutvalget for Spjelkavik, Åse og Lerstad. Sammen går vi nå ut og inviterer lag og organisasjoner til å være med, sier Inger Johanne Langeland, en av arrangørene av Laavfest.

Det er andre gang Laavfest arrangeres, og endagsfestivalen er en familiefestival der barn og familier kan kose seg med mange aktiviteter, i tillegg til konserter fra scenen.

Arenaen er som i fjor, golfbanen til Ålesund golfklubb. 

På dagtid blir det arrangert mange aktiviteter for barn. Store hoppeslott, klatreskog, unge artister, ansiktsmaling og en rekke andre aktiviteter og moro.

På kveldstid blir det flere konserter med lokale og nasjonale storheter, ledet av konferansier Henrik Overaa Bjørnson.

(Fortsetter under).

Sammen med kommunedelsutvalget for Spjelkavik, Åse og Lerstad inviterer gjengen i Laavfest frivillige lag og organisasjoner til å vise seg fram 13. august.

- Vi kan jo nevne Adam Douglas, Chris Abolade & Amara, Angelica Storøy, Crashville og flere andre, sier makker Kai Martin Kvalsund.

- Hvem ønsker dere skal slå til på invitasjonen?

- Frivillige lag og organisasjoner. Det kan være alt fra speider, idrett, korps, kor og andre som gjerne vil vise fram hva de gjør og hvilke aktiviteter de har. Vi vil gi dem en arena der mange kommer for å kose seg.

Organisasjonene får en stand der de kan ordne seg selv.

I løpet av festivalen skal det skal danses, spilles, hoppes og klatres. Det blir bamsesykehus, rytmegøy og hinderløyper store og små kan ha det moro med.

Nå er dørene også åpne for frivillige lag og organisasjoner, og fantasien er eneste hindring for å skape blest om egne aktiviteter.

- Hvordan kan man melde seg på?

- Vi har egen nettside der folk finner kontaktinformasjon, sier Inger Johanne Langeland.