Til toppen

\ loading=

La trapp og fiksa Karistien på Aksla

Joda, de unner seg en kort påskeferie, men ikke mer enn det. For på tirsdag er gjengen i Aksla Vel tilbake i arbeidet med å oppgradere Karistien og lage ny trapp på Aksla vest.

-Det er en fantastisk plass. Å komme inn på stien er som å komme inn i en skogskatedral, sier Arnstein Eide, leder i Aksla Vel.

Fem av et effektivt arbeidslag på rundt ti mann i full sving på Karistien. Den er ikke lenger et gjørmehøl.

Var et gjørmehøl

Men, det har vært en utfordring av dimensjoner å ta seg fram på stien gjennom det vakre landskapet. For en skal være godt skodd.

-Vi har vært nødt til nesten å stoppe folk som kommer for å gå tur i lavsko. Det har vært helt håpløst, så stien har vært på planene våre en stund, og nå kasta vi oss over arbeidet, og det er en fantastisk gjeng på rundt ti mann som har jobba og stått på, forteller han.

Vi snakker altså om Aksla vest, og stien som går på nordsiden fra Ravneskaret til den kommer ned på veien ved Kniven i vest.

-Stien kalles ”Karistien” og vi har nå holdt på ei uke, med opp til ti elleve timer, men nå tar vi påskeferie til tirsdag. Da fortsetter vi.

Ei flott steintrapp er kommet på plass på vestenden av Karistien, en plass turgåere ofte måtte dra seg opp over glatte steiner med hjelp av tau.

Laga steintrapp

-Når ser dere for dere at arbeidet er ferdig?

-Vi er omtrent halvveis nå, men i løpet av våren skal vi være ferdig. Den kan absolutt brukes nå også, men enkelte steder er det nok vått.

Arnstein og gjengen i Aksla Vel spinker og sparer til arbeidet. For her er det ikke bare stien som lages til.

Arnstein Eide i kjente omgivelser på Aksla. Han skryter av arbeidsgjengen som nå har holdt på ei uka. Tirsdag er de i full sving igjen,

-Neida. Vi har fått laga ei flott steintrapp på vestsiden av stien ned mot veien, men det koster ja. Og heldigvis har vi med oss en del privatpersoner og aktører i næringslivet. Ellers hadde det ikke vært mulig å gjennomføre. Vi klarer det mest utrolige når vi står sammen, vet du, sier han.

En fantastisk utsikt mot nord, og Arnsteins skogskatedral frister mange. For ”Karistien” er en populær sti. Og enda mer populær skal den bli, i følge Arnstein.

-Dette er et helt spesielt område, og vi planlegger både benker og rekverk i området, så det er bare å ta med nistepakke og kaffe. For nå skal det bli en god opplevelse å ferdes også på denne delen av Aksla, sier han.

Om du vil være med å støtte arbeidet Aksla Vel utfører på fjellet så kan du alltids gi et bidrag på Vipps 92744.

Svein Vinje (t.v) og Trygve Frostad sammen med resten av arbeidslaget, i full sving med stien.