La julehandelen bety noe mer!Nå forbereder handelsstanden seg på besøk fra deg og meg. Bypatrioten vil med dette innlegget slå et slag for alle som driver de fantastiske og unike nisjebutikkene. De enkeltstående faghandlerne som satser alt. De er lokale og de er viktige. Det er nemlig de som gjør at vi her i byen kan skryte av et urbant og levende bysentrum. 

La deg ikke lure av navnet. Skipshandler Sverre Eidsvik AS har et rått utvalg av klær, sko og tilbehør. Lørdag 18. november kl. 12.00-18.00 inviterer de til "Personlig julegavehandel" og du er invitert. Ta turen!

Du finner de ofte på gateplan. Litt på siden av alt annet som skjer. For å komme ditt må du i mange tilfeller gå noen meter. Kanskje i regn og motvind. Men det er det verd. Atmosfæren når du kommer inn, smilet bak kassen, luktene og utvalget.. For i disse butikkene blir du som kunde satt pris på. Du blir sett og du verdifull. 

Dette er butikker med ansatte som har høy kompetanse og yrkesstolthet. De kan faget sitt og de vil at du skal ende opp med riktig produkt. De gir deg gode råd og vil at du skal ha en god opplevelse. At du skal oppleve noe mer. 

De har valgt sentrum, nettopp fordi de forstår. De vet hvor viktig det er å være med på å skape den byen vi alle ønsker oss. 

Da nytter det ikke at vår holdning er 3 for 1. At vi skal koste unna julehandelen på en enkeltstående medlemskveld. Da nytter det ikke at vi som forbrukere handler julegavene fra sofakroken på nett. Det nytter ikke at vi handler i bulk, flokk og følge. 

Lørdag 18. november har MODO v/Kiperviktorget juleåpning. De pynter til jul, spiller julemusikk, og serverer julebrus, kaffe, pepperkaker og julemenn. De deler også ut premier gjennom hele dagen for de som tar turen innom

Nisjebutikkene byr på kvalitet. Det smaker desto bedre, varer lengre og du vet at du har lagt igjen kroner hos de som utgjør en stor forskjell. For å handle her betyr å legge igjen verdier lokalt. I egen by! 

I Ålesund sentrum er vi så heldige å ha mange faghandlere og enkeltstående butikker. Gjør du en innsats og prioriterer de så har vi de lenge. Tenk om vi kunne være byen mot strømmen som holder igjen for netthandelen. Som holder stand mot kjedene. Nettopp fordi vi har 26.000 Bypatrioter som bryr seg om mangfoldet i et yrende sentrum! 

Bruk førjulstiden fornuftig. Gjør den til en opplevelse. Vær med på å utgjøre en forskjell. 

Å du. Husk å nyte de mange små kaféene og restaurantene på din vei gjennom bygatene. Inviter med deg venner på en kaffe. Ta en date med din utkårede en tirsdag rundt lunsjtider før dere henter ungene. Unn deg noe ekstra og pust. 

#brukbyendin 

SE ALT SOM SKJER I JULEBYEN ÅLESUND! 

Sponland Foto i Løvenvoldgata hjelper deg med alt du kan tenke deg. Julekort, nytt kamera, kikkert, kalender av barnebarn... Har du ikke bilde? Det tar de der.

Søndag 17. desember er det "Jul i gågata" der alle butikkene byr på julestemning.

Deilige kanelsnurrer venter!

Avslutt handelen med middag på en av byens mange restauranter

Uten mat og drikke... lokal drikke!

I butikken i Jugendstilsenteret finner du helt unike gaver

Så har du folkene. Alle de folkene som holder byen vår gående. Soft-is på Stuen er innafor hele året!

Lekre gavepakker fra Oliviers & Co til den som er glad i mat. Hvem er ikke det.

Alt du kan tenke deg av hobbysaker til gaver og juleverksted finner du hos Pigment i Kipervika v/fengselet

Bare vent! Nå fylles disken hos slakterene. Hole Kjøtt er klar til innrykk!

Dette var bare en liten smakebit. Byen bugner av butikker. Gjør julegavehandelen til en opplevelse og del gjerne med andre. Del gjerne dine bilder på Instagram til inspirasjon for andre #bypatrioten og #brukbyendin