Fra Brunholmen til KipervikaObservante bypatrioter har kanskje lagt merke til det allerede. Etter å ha hatt galleri med egenproduserte verker i sentrum av Ålesund i nærmere 20 år, med de 12 siste på Brunholmen, har Bjarte Ytterland flyttet inn i nye lokaler i Kipervikgata 18. Et område han selv betegner som byens nye «kunststrøk". 

Bjarte Ytterland har allsidig yrkesbakgrunn innen håndverk, form og farge og mange års erfaring som grafisk formgiver og illustratør for trykksaker, bøker, aviser og ukeblader. Arbeider nå hovedsakelig med oljemalerier fra kystkultur, skipsfart og Norges dramatiske kystnatur.

- Det er med store forventinger jeg nå velger å flytte galleriet for å bli en del av det kunstneriske miljø som over de siste årene har vokst frem i Kipervikgata. Det er utrolig verdifullt for en by på Ålesunds størrelse å ha en bydel hvor bestemte kulturdisipliner trekker sammen og skaper synergieffekt og et inspirerende byliv, sier Bjarte Ytterland om flyttingen. 

I Kipervika finner du i dag høy tetthet av gallerier, rammeforretninger, kunstmateriellbutikker, fotostudio og kunstneriske verksteder, så det synes Bypatrioten var en spennende observasjon. 

Galleriet har offisiell åpning kommende lørdag, 18. november, men dørene holdes åpne for alle interesserte også i dagene før.