Bruk flybussen når du reiserFRAM og Statens Vegvesen melder om svært gledelige tall for kollektivtrafikken etter at arbeidet med oppgraderingen i tunellene i Ålesund og Giske startet opp. Nå vil de benytte anledningen til å framsnakke flybusstilbudet som har fått seg et skikkelig løft. (Annonsørinnhold)

 

Rutetabellen til flybussen i Ålesund har fått seg et skikkelig løft. Nå oppfordrer FRAM og Statens vegvesen publikum om å bruke den i forbindelse med flyreiser.

-Først og fremst er det gledelig å se at folk benytter seg av de rutetilbudene som finnes nå som tunellene er helt eller delvis stengt med kolonnekjøring, sier Ole Kristian Birkeland i Statens Vegvesen som viser oss de ferske tallene fra fylket. 

-Hver eneste dag har vi ca. 150 nye reisende med båt for buss fra Godøya og for flybussen er det snakk om et snitt på 100 nye reisende per dag, sier han.  

-For oss er det viktig å være en bidragsyter til å redusere den generelle trafikken i tunellene. I perioden med anleggsarbeid handler det først og fremst om sikkerheten til de som jobber der, men også på lang sikt er det av stor interesse å få ned antallet personbiler i tunellene. 

Arne Olav Stavseng og Ole Kristian Birkeland i Statens vegvesen er opptatt av å få ned trafikken i Ålesundstunellene og mener publikum må vurdere flybussen som alternativ til personbil når man skal reise fra Vigra.

Godt flybusstilbud

-Det er ikke sikkert at man er klar over det, men flybusstilbudet er betraktelig forbedret. Vi håper det kan inspirere publikum til å sette igjen bilen når de skal reise med fly, sier Svein Ivar Arskog som sitter med ruteplanleggingen hos fylkeskommunen. 

-Nå har vi satt på to bussavganger til nesten samtlige fly. Den ene går direkte til og fra flyplassen og sentrum og den andre til og fra flyplassen og Moa. Dette har virkelig redusert reisetiden for de som velger buss.  I tillegg garanterer vi at flybussen venter på deg når du lander. Uansett om flyet er forsinket skal der alltid være en buss som er klar til å ta deg med videre. Vi har timet rutene sånn at de er tilpasset alle avganger og ankomster og du er på plass i god tid før innsjekkingen, forteller han. 

-Så er det også sånn at buss har førsteprioritet fremfor privatbiler i perioden med kolonnekjøring. Dermed er man også garantert å rekke flyet, legger han til i håp om å vekke interessen til enda flere reisende. 

Skulle interessen for flybussen ta helt av stiller de forberedt.

 -Da setter vi bare på enda flere busser. Vi er klare, sier han. 

Kl. 20.00-06.00 er det kolonnekjøring i Ålesundstunellene og flybussen prioriteres fremfor personbiler.

Arne Olav Stavseng i Statens vegvesen oppfordrer reisende om å ta bussen til og fra sentrale knutepunkter som sentrum, Campus og Moa. 

-Vi vet at det kan være fristende å ta personbilen, om enn på gammel vane, men nå er tilbudet så godt at det skal være helt unødvendig å kjøre venner og naboer helt ut til flyplassen. Om flere benytter tilbudet med flybuss så snakker vi om å redusere antallet biler med flere tusen hver eneste uke. Det er klart det har mye å si, ikke minst for sikkerheten, understreker han. 

Skal du ut å reise?

Gå direkte til ruteplanleggeren på eller last ned appen frammr. 

Se rutetidene til flybussen

Følg oppgraderingen av tunnellene.

(Sponsede lenker).