Til toppen

Klart for nyttårskonserter

- Endelig, sier Ålesund Symfoniorkester som sammen med Ålesund Operakor inviterer til tradisjonell musikalsk nyttårsfest, helgen 21.-22.januar.  Dirigent og konferansier er i år den karismatiske lederen for Opera Nordfjord, Michael Pavelich.

- Endelig nyttårskonserter igjen, sier arrangørene Ålesund Symfoniorkester og  Ålesund Operakor som har fått med seg dirigent og konferansier Michael Pavelich.

– Endelig nyttårskonserter igjen, sier arrangørene Ålesund Symfoniorkester og Ålesund Operakor som har fått med seg dirigent og konferansier Michael Pavelich.

Michael er opprinnelig utdannet operatenor og har vært med å bygge opp Opera Nordfjord fra 1990-tallet, først som solist og de siste 20 årene som dirigent. Sammen med sin kone, Kari Pavelich, mottok Michael kongens fortjenestemedalje i 2018 for sitt arbeid med Opera Nordfjord og musikkmiljøet i regionen.

– Med Michael og Opera Nordfjord sitt kontaktnett i operamiljøet i Norge har vi også fått med oss to fantastiske solister i våre nyttårskonserter:

– Tenor Marius Roth Christensen, som nå er vel etablert i Den Norske Opera og Ballett, men som startet sin karriere som gitarist og vokalist i bandet Seigmann i 1991 før han skiftet genre og gikk inn for operaen. Han er også kjent for norske TV seere, sist fra minneverdige opptredener i Stjernekamp i 2021.

– Sopran Frøy Hovland Haltbakk er en ung og fremadstormende sangerinne. Etter endt utdanning ved Operaakedemiet i København i 2019 har hun hatt en rekke roller i Den Kongelige Opera i København, debutert i Tyskland i 2020 og fra 2021 vært tilknyttet Den Norske Opera og Ballet. Opprinnelig fra Skurdal i øvre Hallingdal er Frøy en av våre mest lovende unge operasangere.

– Det blir mye kjent musikk fra opera og musikalverdenen, men også en del musikk vi tidligere ikke har fremført her i Ålesund. En variert konsert hvor Ålesund Operakor,  ved korleder Marianne Ravn Stavseng, har en sentral rolle, sier arrangørene. 

En ekstra berikelse til årets nyttårskonserter blir et eget ballettinnslag med de eldste ballettdanserne ved Ålesund Ballettskole i et verk av Prokofiev. 

Se alt som skjer i Ålesund i vår store kulturkalender!