Til toppen

Deler ut to millioner kroner til unge talenter

- Vi ønsker å være en tydelig støttespiller for å løfte unge talenter og leter nå etter regionens beste artister, kunstnere, idrettsutøvere, gründere – og alle andre som tror litt ekstra på det de gjør, sier Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank 1 SMN som skal dele ut to millioner kroner i stipend til totalt 40 unge talenter fra Midt-Norge. 

- Vi håper at det vil bugne av søknader, sier Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank 1 SMN som skal dele ut to millioner kroner til talenter i hele Midt-Norge.

– Vi håper at det vil bugne av søknader, sier Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank 1 SMN som skal dele ut to millioner kroner til talenter i hele Midt-Norge.

Siden 2003 har de delt ut over 15 millioner kroner gjennom Talentstipendet. Stipendet deles ut til unge i alderen 18-30 år, med et særlig talent innen idrett, kultur og gründerskap eller andre områder.

I fjor søkte nærmere 500 talenter om stipend og banken håper på enda flere i år.

– Det er viktig for regionen å ha unge talenter som går foran, viser vei og inspirerer andre. Ved å bidra økonomisk, heie og gjøre stas på ungdommene er vi med på å bidra til at mange får realisert sine drømmer, sier hun.

(Fortsetter under)

Drømmer du om å sette opp ditt eget teaterstykke kanskje? (Arkivfoto: Bypatrioten)

Drømmer du om å sette opp ditt eget teaterstykke kanskje? (Arkivfoto: Bypatrioten)

50.000 kroner kan utgjøre mye

Årets søknadsfrist er 6. februar, og alle de 40 vinnerne som plukkes ut, mottar et stipend på 50.000 kroner hver.

– Fjorårets søkertall var uvanlig høyt, og det samme var nivået på søkerne. Talentene blir kåret etter grundige vurderinger av fagjuryer i hver kategori, sier banksjefen som er spent på årets søknadsrunde.

– Vi bruker å motta flere hundre søknader, så der er helt tydelig et gryende miljø av mange som vil mer. Vi oppfordrer alle til å søke, og legger til at fellesnevneren for vinnerne tidligere er at de har ambisjoner orm og evnen til å gjøre en forskjell. De våger og prøver hardere, der andre kanskje gir opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra, sier hun.

Adrian Krogsæter fra Ålesund var en av mottakerne av stipendet i fjor.

Adrian Krogsæter fra Ålesund var en av mottakerne av stipendet i fjor.

Adrian Krogsæter fra Ålesund var en av mottakerne av stipendet i fjor. Han sier at det hadde stor betydning. 

– Det gav meg en periode med frihet der jeg kunne fokusere på å komme videre i stedet for å bare jage oppdrag. Når jeg “fikk dekket husleien” fikk jeg også tid til å fokusere på å lage en god strategi for veien videre, sier han om det som dermed gikk fra å være prosjektet “Moro” til å bli Rebellhuset. En kreativ hub som virkelig synes igjen i bybildet i Ålesund sentrum i dag. 

Så går du med en drøm om å få stå på den store scenen, være på pallen, sitter du på en gründer-ide eller jobber du for å få kunsten din inn på det lokale galleriet, eller nasjonalgalleriet, er det bare å ta sats.

– Man vinner hvertfall ikke orm en ikke søker, sier Stadsnes som gleder seg til å se alt som kommer inn.

– Søknadsbunken er jo et veldig godt vindu inn mot kultur- idrett- og organisasjonslivet, så dette ser jeg frem til!

Mer om søknaden og informasjon om stipendet finner du her!