Til toppen

\ loading=

Kontorlokaler blir til ny Devoldbutikk

Det jobbes på dugnad, sent og tidlig, i det gamle Mellageret på Skansekaia. Etter at 62 nord flyttet sine kontorer ut av det historiske bygget, benytter Devold anledningen til å satse med helt ny butikk.

– Dette er felles dugnadsånd på sitt beste forteller teamet som har stått på siden april for å få ferdig den helt nye Devoldbutikken på Skansekaia. Fra venstre: John Hobberstad, assisterende butikksjef M&R, Kathrin Bjørneseth, butikkmedarbeider, Ingar Eide, gründer og salgssjef for TOVA, Heidi Folkestad, produktdesigner for O.A.Devold og Marianne Stand, daglig leder for O.A.Devold.

– Vi håper dette blir et solid tilskudd til bylivet og vi gleder oss til å satse videre, forteller daglig leder i O.A.Devold Marianne Strand som sammen med teamet fra Devold Retail har jobbet sent og tidlig for å komme på plass før høysesongen setter inn.

– Vi går målrettet på for å kunne åpne dørene allerede mot slutten av denne uken, og vi håper på god mottakelse. Vi ligger jo «midt i gryta», sier hun og ser ut de store vinduene. Upåklagelig utsikt mot både turister og fastboende som nyter solen på kaikanten.

– Nesten så man får lyst til å bare åpne dørene i dag, sier Stand begeistret og alle er enige, men det blir med dagdrømmen.

Inne i lokalene venter nemlig esker på esker med produkter som skal pakkes ut og gjøres klare.

 

De kjente Devoldgenserne ligger plassert midt i lokalet. På bordet har de også funnet frem museumsartikler fra da det hele startet.

En viktig bit av byens historie

Den nye konseptbutikken, som blir den nyeste satsingen fra Flakk-gruppen i Ålesund sentrum, skal selge merkevarene Devold of Norway, O.A.Devold og TOVA. Siste skrik, tuftet på 170 år med tradisjoner, identitet og erfaringer.

– Outleten som folk kjenner fra før blir fortsatt å finne på Devoldfabrikken i Langevåg. Det vi åpner nå blir en ren brandstore, og det er vi svært stolte av. Da er vi også tilbake her det hele startet, sier de og vi får lære mer om den utrolige historien som ligger bak. Om hvordan Ole Andreas Devold etter bybrannen i Ålesund måtte ro seg ut for å finne ny plassering for å kunne fortsette med produksjon av strikkevarer som i dag er verdenskjent.

– Han endte opp i Langevåg, og for et eventyr. På den tiden bodde det kun fem mennesker der. Så tok han produksjonen dit, sørget for strøm, arbeidsplasser, skole og barnehage. Han var virkelig en samfunnsbygger, og det er en verdi vi strekker oss langt for å kunne ta med oss videre. Hele veien, sier hun.

Fra fiske til fjell, friluft og fashion

For det har vært litt av ei reise. Fra strikkede ullgensere ment for å holde lokale fiskere varme, frem til i dag der plagg i ull er førsteprioritet for alle som liker seg utendørs, og ikke minst også har blitt mote. Til og med for alle som trives best på asfalt og brostein.

Med en ny generasjon ved roret i familiekonsernet, kom også den nyeste satsingen O.A.Devold som er tuftet på de originale genserne, men tilpasset moderne bruk.

– For å tilpasse moderne komfort er de blant annet tilført cashmere og mohair som gir brukere en mykere opplevelse, forteller Strand om de vakre plaggene som plasserer seg i øvre prisklasse.

Assisterende butikksjef for Møre og Romsdal John Hubberstad i full gang med å plassere ut varer.

– Dette er kvalitet, og vi ser at det settes stor pris på. Vi har også en brandstore i Oslo, like med Munch museet, og turistene handler tjukke gensere som aldri før og uansett vær. De vil ha med seg et solid stykke Norge hjem, og der har Devold virkelig lykkes, forteller assisterende butikksjef for Møre og Romsdal John Hubberstad som også er med på dugnaden for å komme i mål med den nye butikken.

– Så er det viktig å få med at vi også kommer til å ha mye fritidsklær her. Fra basic turtrøyer, til vår egen løpekolleksjon, som er svært populær, forteller han.

Grunder og salgssjef for TOVA Ingar Eide er på plass for å fylle opp hyllene med flotte tøfler.

Tøfler gir viktige ringvirkninger

I nederste del av lokalet er også Ingar Eide i full sving. Han er gründeren bak Tova. De flotte tøflene som ikke bare er svært gode å gå i, men som også sikrer viktige arbeidsplasser i Mongolia.

– Det handler også om å bygge samfunn. Vi var inne i en vel spennende fase da Flakk-gruppen kom inn i bildet i 2017. Jeg tror sannelig vi skrev under på kontrakten på julaften, sier han og ler og vi prater mye om gründerlivet, som han har fått kjenne på. For det var ingen selvfølge å lykkes med bedriften som i dag sørger for å gi 60 ansatte i Mongolia fast arbeid å gå til. Mye i samme ånd som Ole Andreas Devold gjorde en gang her i egen by.

– Både kona og jeg hadde bakgrunn i bistandsarbeid da vi startet dette prosjektet for å hjelpe, men det vokste raskt. For raskt, sier han om årene da de fikk innpass i store kjeder som Eurosko og XXL.

Med Flakk-gruppen på eiersiden kunne de i stedet tillate seg å ta det hele «ned et hakk».

– Nå finner du produktene våre på helt bestemte steder der vi også klarer å ta vare på den personlige kontakten. Det har vært viktig for oss. Det er bedre sånn, sier han og pakker ut tøfler i alle farger og varianter.

Nå skal de, kvalitetsstrikk og vår felles historie, formidles videre ut i verden. Fra lokalene på gateplan på Skansekaia!

Her på kaikanten i Ålesund sentrum åpner Devold ny brandstore i løpet av uken.

 

Butikkmedarbeider Kathrin Bjørneseth gleder seg til å åpne dørene og kunne ønske folk velkommen inn i den nye butikken.

 

Historien sitter fortsatt i veggene. – Det skal være røft, og det er sånn vi liker det, forteller Strand.

 

De nye gensrene fra O.A.Devold med innslag av cashmere og mohair er basert på originale design fra den gangen det hele startet.
Perfekt gave til alle som liker å ha det varmt og godt på beina. Tøflene fra TOVA er på plass i hyllene.

 

Ingenting å si på folkelivet og potensial handel i området!

 

Tur- og fritidsklær gjøres klar.

 

Daglig leder for O.A.Devold Marianne Strand viser stolt frem de moderne utgavene av kjente bestselgere.
Sprek farge? Vi falt pladask!