Kongen av campingplassenMøt Ole Henrik Uri (28). Gårdsgutten fra Valldalen som i løpet av en svært kort periode ble eier av hele tre campingplasser.

Daglig leder for Volsdalen Camping Ole Henrik Uri i sjelden positur. Som regel finner du han høyt og lavt.

Alle gode ting er tre
Han er vokst opp mellom jordbærplanter med campinglivet og gårdsdrift tett på i Valldalen.

Han kan vel betegnes som langt over gjennomsnittet sporty hva kommer til fritidsinteresser.

Et inntrykk  som ikke dempes når vi finner ut at han i løpet av kun få år har tatt over hele tre campingplasser i regionen. Inkludert Volsdalen Camping helt nede ved sjøkanten i Ålesund.

Ole Henrik Uri liker å ha noe å henge fingrene i. 

– Vi er den eneste campingplassen i Ålesund og det merker vi godt, sier han i det vi rusler mellom hyttene som ligger idyllisk plassert I gangavstand til Ålesund sentrum.

 

16 hytter, 13 hybler og leiligheter like ved  friområdet på Volsdalen. Takket være lokale krefter i Aksla Vel er området blitt ei virkelig perle. Sandvolleybane, stupetårn, badestrender, grønt gress og skog. Det blir jo ikke mindre vakkert når sola skinner fra blå himmel som i dag. 

Vi er i starten av mai og turistsesongen er enda ikke skikkelig i gang. Det betyr ikke at det er lite aktivitet. 

– Her er alltid noe å gjøre. Vedlikehold, noe som må byttes og noe som skal males, sier han,

 Avgjørelsen om ta over campingplassen var mer impulsiv enn gjennomtenkt. (Fortsetter under)

Volsdalen camping ligger bynært med utsikt til fjord og fjell.

– Du kan nok trygt si vi hoppet i det. Det tok knappe to uker fra vi ble spurt, til vi hadde sagt ja. Også midt i sesongen når her var full rulle, sier han med et smil. 

 Det er jo noe eventyrlig over denne historien. Om gårdsgutten som dro ut i verden og fant ut han bare måtte vende hjem.

– Jeg var i forsvaret. Flat skog i Østerdalen er greit det, men det kan på ingen måte sammenlignes med alt det vi har her. Jeg måtte tilbake. Hjem, sier han bestemt.

Vi står der og ser oss rundt. Havblikk, fjellene midt i mot, skog og fuglekvitter. Det er ikke vanskelig å forstå at han ville tilbake.

Han fikk heldigvis med seg forloveden Mathilde Knutsen Sætre, og sammen satte de kursen tilbake til gården og campingplassen i Valldalen.  De hadde knapt «landet» før de kjøpte Sjøholt Camping i 2015. Våren 2016 var også kontrakten i Ålesund skrevet.

 

-Vi hadde aldri greid oss uten våre ansatte som holder hjulene i gang, sier Uri om Robin og Kristoffer. -Robin kom til oss i fjor vår og var min første ansatte på Sjøholt Camping. Det at han mer eller mindre greide å drive campingen selv i fjor gjorde at vi også kunne fokusere på Volsdalen . Bilde f.v Robin Warmark og Kristoffer Henriksson.

Kristoffer Henriksson dukker opp. Opprinnelig fra Sverige, men siste 11 årene har han vært bosatt i Ålesund der han har jobbet på Volsdalen Camping.

Da Ole Henrik skulle ta over, var Kristoffer helt klar på at han ønsket å være med videre. 

 – Jeg har fått et godt forhold til både byen og denne plassen. Jeg liker stemningen og jobben som er variert. Her får man ta i mot folk fra hele verden, gi informasjon, drive med vedlikehold og være med på å skape ei atmosfære og en plass hvor jeg også ville ha bodd, sier han. (fortsetter under)

Volsdalen camping er nærmeste nabo til det idylliske friområdet på Volsdalsberga med badestrand, grønne marker og stupebrett.

– Den typiske turisten her?

Han tenker.

–Det er så mange forskjellige. Italienere og spanjoler som kommer med bil, backpackere som kommer med fly, tyskere med bobil. Han ramser opp.

– Det er ikke som på hotell der mange kanskje booker god tid i forveien. Her er det veldig mye drop-in. Turister som kommer forbi og gjerne bestiller samme dag, forklarer han og gir uttrykk for at akkurat det er noe som gir han «drive» og gjør det ekstra kjekt å jobbe her. 

De har mye de ønsker å gjøre og har allerede fått mange av idéene ned på papiret, men i første omgang handler det om å gjøre en bra sesong. 

– Vi må sørge for at vår første skikkelige sommer som eiere går som det skal før vi setter i gang masse nytt, men vi har mye vi har lyst til, sier Uri.

 

– Men gatekjøkkenet åpner vi allerede til sommeren og jeg håper at det kan være begynnelsen for å skape nye og sosiale samlingspunkter for de besøkende. Vi vil jo at folk skal møtes og trives. Det er tross alt en stor del av campinglivet, sier han. 

(Volsdalen Camping er supersporty og med på laget for årets sankthansfeiring. De stiller opp med toaletter til publikum og åpen kiosk).