Kjører stil på motiverende HerremiddagTorsdag tar de mannlige studentene på seg finstasen for å ha en motiverende helaften med stil sammen med næringslivet.
Slik håper de å hindre frafall av studenter underveis i studietiden. 

– Velkommen til Herremiddag! Førstkommende torsdag samler Næringslivsutvalget ved NTNU 200 menn til Herremiddag med foredrag og underholdning i VIP-avdelingen på Color Line stadion. Fre venstre: Stine Maurstad, Jonas Korsan Olsen, Nora Korbosli, Haakon Wie Larsen og leder Marthe Valderhaug.

Torsdag 19. oktober inviteres mannlige studenter og næringsliv til et realt herremåltid på Color Line stadion.

Arrangementet Herremiddagen 2017 er blitt svært godt mottatt, sier Næringslivsutvalget (NLU) ved NTNU i Ålesund.

Torsdag 19. oktober er det herrenes aften i festsalen på Color Line stadion, der de mannlige stundentene dresser seg opp og gjør seg klar til en kveld med god mat og drikke. 

Men arrangementet har et helt annet formål baktanke en det å spise seg god og mett i hyggelig lag, sier arrangementsansvarlig i NLU, Haakon Wie Larsen.

– Mange mannlige studenter dropper ut uten å fullføre det påbegynte studieløpet. Derfor inviterer vi nåværende studenter til et møte med andre som har fullført sine studier og er ute i arbeidslivet. Her kan de mingle og prate med representanter fra ulike yrker i en hyggelig atmosfære, sier Larsen til Bypatrioten. 

Gallaen foregår i VIP-avdelingen og arrangørene lover et realt herremåltid med toretters middag, studentvennlige priser i baren og underholdning av ypperste klasse. 

200 herrer med stil

Arrangørgruppa har bestått både av mannlige og kvinnlige studenter. 

– Vi har nok lagt inn en liten "female touch" f.eks når det gjelder bordpynt, ellers ville det vel sklidd helt ut, smiler Marthe Valderhaug. 

Da billettsalget var avsluttet mandag, var der rundt 200 påmeldte til middagen, et tall arrangørene er svært fornøyde med. 

– Det er tydelig at dette arrangementet slår an. De kvinnelige studentene har hatt sin Kvinnemiddag i flere år, så i fjor syntes vi det var på sin plass at guttene også fikk et slikt treffpunkt, sier Valderhaug. 

Misforståelse 
I 2016 kom arrangementet litt dårlig ut, for samme kveld som Herremiddagen ble arrangert, hadde de kvinnelige studentene ”Erotisk vorspiel” med rødvin, kjeks og "sladder". 

Det kom mange reaksjoner, men misforståelsen ble heldigvis raskt oppklart. 

– Det var litt dårlig kommunikasjon og ÅSS gikk raskt ut og beklaget det uheldige sammentreffet, sier Valderhaug. 

 

Kjør stil! Haakon Wie Larsen (t.v) og Jonas Korsan Olsen er allerede dresset og klar til torsdagens Herremiddag.

Støtter kreftkampen
Særlig den mannlige delen av arrangørstaben ser frem til torsdagens festaften. 

– Det blir en kveld der de påmeldte studentene får bygge relasjoner og gjøre noe annet enn de vanligvis gjør på en torsdagskveld, sier Jonas Korsan Olsen i arrangørstaben. 

Og selv om de bare er menn på festaftenen, har de likevel kvinner i tankene: 

– Vi ønsker vi å vise solidaritet til våre sterke kvinner. Derfor går fem prosent av inntektene fra Herremiddagen  rett til Rosa sløyfe-aksjonen i regi av Brystkreftforeningen, sier Wie Larsen.

Når den formelle delen av Herremiddagen er ferdig på Color Line stadion, busses deltagerne videre til sentrum der det blir afterparty på Bachus Lounge & Club.

Næringslivsutvalget ved NTNU jobber for å knytte kontakter mellom studenter og næringsliv.