Julen med Ronny StokkeTiden før jul betyr innspurt for daglig leder i Momentium Ronny Stokke. Nå skal artistene lanseres og være klare til sommerens festivaler. Vi har tatt oss en juleprat for å høre hva han helst gjør når han tar helt fri. For det må til!

Daglig leder i Momentium Ronny Stokke.

Navn:  Ronny Stokke 
Alder:  39 
Sivilstatus: Samboer med Henriette Nordal, 2 barn Emil (5år) og Birk (6 mnd) 
Aktuell med: Festivalsommeren 2018

-Hva må du ha eller gjøre for å komme i julestemning? 

- Hos oss kommer julen tidlig, så det er nærmest umulig å ikke komme i skikkelig julestemning. Juletreet er vanligvis oppe allerede i starten av desember, men pga flytting i år kom det ikke opp før 14 desember. Nesten småkrise i heimen. Det er nok julepynten, juletreet og alle lys som blir hengt opp som får meg i julemodus. Ellers forbinder jeg julen med en del stress som julegaveshopping, kaos i butikkene, bilkø og mas og kjas, så da er det ekstra viktig at den gode og avslappende stemningen blir ivaretatt hjemme. Og siden julen varer ganske lenge hjemme hos oss, så er det brått slutt etter romjulen. Da må alt ut, ryddes og vaskes og nytt år kan begynne.
 
- Hva er din viktigste tradisjon?

-Vil nok ikke si jeg har noen spesiell tradisjon, annet enn å være med familie og nyte god mat og drikke. Ellers er det jo fantastisk med Premier League og Liverpool-kamper på rekke rad gjennom hele julen. Litt Muga (rødvin) i glasset, beina på bordet og tre sikre poeng er en garanti for en herlig julefeiring. I tillegg er det helt spesielt på julaften da, hvor vi står litt tidlig opp og ser tegnefilmer og Tre nøtter til Askepott. Det er vel en tradisjon.

- Hva spiser du i julen?

- Da spiser jeg alt som er vanlig å spise på våre trakter. Litt svineribbe, men det er nok ikke favoritten. Pinnekjøtt, som da er favoritten. Faktisk lager svogeren min Richard sukret pinnekjøtt. Jeg var kjempeskeptisk i starten, men denne varianten har gått seg til. Så må jeg ha en nydelig kålrabistappe, helst svigermor sin. Og en liten sossis eller to på kanten. Da er det bare for Sølvguttene å synge julen inn. 

- Ekte eller falskt tre og hvorfor?

- Det er klart at et juletre må være ekte. Jeg kan faktisk ikke forstå at folk vil ha denne plasten i hus. Det ser jo helt ekte ut, sier de. Men den gang ei. Og dessuten blir hele prosessen med å få treet i hus altfor enkel, det skal nemlig være litt styr. Egentlig burde jeg kanskje høgd et tre selv, men akkurat det har jeg dessverre ikke fått til. Nei, en må kjøre til juletreutsalget og velge seg omhyggelig et flott tre. Deretter prøve å stappe det inn i den altfor lille el-bilen min, kjøre hjem, ta det ut hvorpå 2000 av barnålene ligger igjen i bilen, bære det inn i huset, kave med den hersens juletrefoten som skulle være så genial, klippe opp nettingen for så å se at treet er helt skjevt og ta på julelysa som selvfølgelig ikke virker. Da er det jul. 

- Beste juleminne fra du var liten?

- Jeg har heldigvis bare gode minner fra barndommen og jula. Synes å huske at det alltid var snø og kaldt og perfekte forhold, men dette stemmer vel ikke. Nei, det må være den jula hvor jeg fikk Atari TV-spill og undulat. Det var jula si det. 

- Hva gjør du helst når du har fri?

- Jeg liker å ha fri når jeg har fri. Jobben min er ikke en helt typisk åtte til fire jobb, så det er viktig for meg å prøve å koble helt av. Er jeg hjemme er det å ha det gøy sammen med familien, hvor dagen aller helst avsluttes med en HBO eller Netflix-serie. På sommerhalvåret springer jeg litt i fjellet, det finnes ingen bedre måte å koble av på enn det. Ellers liker jeg å ta meg en tur ut sammen med kompiser, spise og gå på konsert. Og kanskje litt pokerspilling. En fin hobby. 

- Beste julelåt og hvorfor?

- Når det kommer til julemusikk er svaret enkelt. Når jeg var liten og det var jul var det alltid et høydepunkt når mamma dro frem en helt spesiell LP. Den LPen med bilde av han lille gutten med stripet genser ved siden av et juletre. Nærmere bestemt Eivind Løberg og plata «Julefest med Eivind og vennene hans». En sikker vinner der altså. 

(Fortsetter under)

 

- Du våkner og årets første snø laver ned. Hva er din første reaksjon a) Jippi frem med ski og akebrett b) Ingen skam p snu...

- Det er fint med snø altså, men vinteren er nok ikke min favoritt-tid. Forbinder skigåing med turene opp den Måselia på Ørskogfjellet. Skrekk og gru. Det er slik med mange foreldre i dag at barna på død og liv skal bli god på ski, noe jeg ikke helt forstår. Det er jo lett å se på mange av barna at de aller helst skulle gjort noe helt annet. Nei, hadde jeg ikke hatt barn hadde jeg holdt meg innendørs hele vinteren. 

- Hvor feirer du jul i år og hvem er du sammen med?

- Vi feirer jul annet hvert år med min eller Henriettes familie, og i år er turen kommet til min familie. Vi skal feire i lag hos min søster Merete og hennes familie, med min mor, hele familien til min bror og min egen. Til sammen blir vi vel ca 20 personer og jeg gleder meg masse. 

- Årets høydepunkt og hvorfor?

- Som daglig leder i Momentium er alltid årets høydepunkt festivalene våre om sommeren. Selv om jeg gjennom året har mange ulike arbeidsoppgaver, går det mye tid til planlegging og forberedelser til festivalsesongen. Og når sommeren da endelig kommer og vi skal sette alle planene våre ut i livet, blir dette selvfølgelig et klimaks. Jeg vet at mange har gledet seg til festivalene i lang tid og har forventninger til arrangementene, og da er det utrolig deilig når vi klarer å innfri og levere varene. 
 
- Ønsker du å sende en julehilsen?

- Jeg synes alle fortjener en ekstra oppmerksomhet i ny og ne, så da velger jeg å ønske alle innbyggerne i Ålesund og omegn en god jul og et riktig godt nyttår! 

Bypatrioten ønsker Ronny med familie ei flott jul!