Jugendstilsenteret med fasadebelysning-Dette er en gledens dag, nå venter vi bare på mørket, sier Tore Skulstad i Caverion om prosjektet de har gjort sammen med Kristin Bredal i Zenit.

Tore Skulstad i Caverion og Kristin Bredal i Zenit.

Fire år har det tatt fra de vant prosjektet til det nå står klart. -Av og til er det bra at ting tar tid. Spesielt nå som her hvor vi jobber med et fredet bygg der vi ikke bare kan gjøre som vi vil. Det å få frem arkitektur og volum, samtidig som lyset ikke skal sjenere er en kunst i kompromiss, forklarer Bredal.

Firmaet Zenit er ikke en hvem som helst i lysets verden. For to dager siden fikk de beskjed om at de er nominert i hele tre kategorier i Norsk lyspris. Noe som henger høyt i bransjen. -Det er selvfølgelig veldig kjekt, men viser også hvor viktig lys i det offentlige rom kan være. Se til andre byer i Europa hvor flinke de er til å fremheve historiske bygg. Hva med Ålesund, spør hun?

-I Stavanger har de nå fått på plass ei overordnet lysplan. Det burde denne perlen av en by også tenke på, sier hun og vi er selvfølgelig mer enn enig!

Se flere bilder under!

Jugendstilsenteret med fasadebelysning

Prosjektet med lyssetting av Jugendstilsenteret har tatt fire år. Nå er de i mål.