Til toppen

\ loading=

Jugendfest flytter i 2025

Årets Jugendfest i august blir den siste på Color Line Stadion. Fra 2025 blir fylkets største festival flyttet til et nytt område.

Bakgrunnen er utfordringer med banedekket, noe som gjorde at Momentium ikke fikk forlenget avtale med AaFK om å leie arenaen til festivalen fra neste år.

– Vi har hatt et godt samarbeid med AaFK og trivdes på stadion. Vi hadde et ønske om at Jugendfest skulle fortsette å være der, men vi har forståelse for at klubben må prioritere fotballen, så lenge dette ikke lar seg kombinere, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

Jugendfest startet på St Olavs plass i 2008, og flyttet til CLS allerede i 2012. Årets festival blir den 11. på stadion (det var ikke festival der i 2020 og 2021 pga korona).

Konstituert administrerende direktør i Aalesunds Fotballklubb, Tarjei Aase Omenås, skulle ønske at festivalen kunne fortsette på stadion.

– Nå skal vi sørge for å lage en skikkelig siste fest på Color Line Stadion, så skal vi finne et nytt, skikkelig kult område fra 2025, sier Ante Giskeødegård t.h. Her sammen med Lars Berg Giskeødegård.

– Vi vil takke for det gode samarbeidet vi har hatt med Momentium over flere år og skulle gjerne fortsatt hatt Jugend her. Nå er det imidlertid slik at faren for skade på dekket og den slitasjen en slik festival gir på kunstgresset gjør at vi velger å si nei til videre utleie av stadion. Det er stor aktivitet med trening og kamper på stadion og vi prioriterer nå å ha en best mulig kunstgressbane til fotballaktivitet for AaFK, AaFK Fortuna, Guard og andre leietakere. Vi håper at Momentium finner et nytt egnet sted å arrangere Jugend og holder dørene åpne for at vi kan gjøre noe sammen også i fremtiden, sier han.

Jugend 2024 blir altså den siste på Color Line Stadion, og her vil du kunne oppleve artister som Zara Larsson, Gabrielle, CC Cowboys, Emma Steinbakken, Roc Boys, MODS, Broiler, Dagny, Staysman og mange flere, en siste gang, 16. – 17. august.

– Nå skal vi sørge for å lage en skikkelig siste fest på Color Line Stadion, så skal vi finne et nytt, skikkelig kult område fra 2025, sier Giskeødegård.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!