Til toppen

Inviterer til Stikk Ut! Festival

Årets Stikk UT! Festival, i regi av friluftsrådene i Møre og Romsdal, blir en feiring av friluftsliv og turglede. Festivalen strekker seg fra 1. til 10. september, og har som mål å markere Friluftslivets uke og samtidig feire den økende deltakelsen i Stikk UT!-programmet i fylket.

Det blir haugevis med turglede og utendørsmoro i forbindelse med årets Stikk ut! Festival, lover arrangørene. Foto: Pressefoto fra Stikk ut! Festivalen 2022.

Litt over halvveis ut i årets Stikk UT!-sesong er det registrert nesten 70 000 flere turer enn på samme tid i fjor. Det ser ut til at det for andre gang i historien går mot en million registreringer i den populære turtjenesten. På landsbasis topper Møre og Romsdal og Heim statistikken når det gjelder turregistrering. Denne turgleden skal nå feires gjennom en ti dager lang festival, med mål om å få enda flere med på tur.

I løpet av denne uken oppfordres alle til å ta én eller to turer til ett eller flere av de 500 turmålene i årets sesong.

– Ta gjerne med deg noen på tur når Stikk UT! også i år setter fokus på verdien av å være ute i naturen sammen, oppfordrer Hilde Ellingsæter, prosjektleder for Stikk UT! i Sunnmøre friluftsråd.

Hun forteller at det ble gått nesten 60 000 turer i løpet av festivaluken i 2022.

– Vi håper på det samme eller enda flere registreringer i år. Hvis du ennå ikke har registrert årets første Stikk UT!-tur, er dette uken å gjøre det på. Vi håper også at bedrifter, lag og foreninger vil invitere ansatte og medlemmer til å ta en felles tur denne uken, sier Ellingsæter.

Friluftsrådene, i samarbeid med Wattn, Granne og Sparebanken Møre, inviterer til arrangementer for bedrifter, familier og andre turgåere i løpet av uken. Oversikt over det som skjer finner man på stikkut.no.

Friluftslivets uke over hele landet

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak. Denne uken blir alle i hele Norge invitert med ut i naturen og til å delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der man bor.

Her er det med andre ord bare å spenne på seg turskoene, og traske ut i den vakre naturen vi har rundt oss. Hurra for turglede til folket!