Ikke tråkk i skisporet-Vi ønsker jo ikke å holde folk borte fra fjellet, men jeg tror ikke de vet hvor mye innsats vi legger i å preparerer skikkelige skiløyper, sier leder i hovedlaget for Emblem IL Kenneth Flem som oppfordrer gående om å holde seg utenfor skisporene. 

Bildet som er tatt av Per Ove Brudeli viser tydelige fotspor i skøytesporet. -Noen som har en god idé for å få slutt på at folk bruker skiløypa som fotturløype? Løypekjøring tar lengre tid og krever mer diesel når det må freses dypere, skriver har i et innlegg på facebook.

-Vi har dessverre en utfordring med turgåere som tråkker i løypene. Det er ikke sikkert at dette gjøres med viten og vilje, men de er nok ikke klar over hvor mye arbeid vi legger ned i å kunne ha et tilbud som dette, sier Flem som opplyser om at det i år investeres over 1, 6 millioner kroner i anlegget på Emblem. 

-Vi vil jo ha mest mulig folk i fjellet, men samtidig håper vi at de som ikke har ski, vil ta bedre hensyn og gå helt til venstre. Ikke på underlaget som vi har satt i stand til skigåere. Det gjelder også skøytesporet, sier han. 

-Vi håper å få satt opp skilt ganske snart, sier han og ber folk være flink til å spre informasjon. 

De bynære løypene på Emblem er et fantastisk tilbud. Ønsker du å vite mer om når der er åpent, eller støtte arbeidet de gjør, kan du melde deg inn i gruppen her: Emblem IL Langrenn eller se www.skisporet.no